Spring naar de content

Google-humor: de vijf beste ‘easter eggs’

Bij Google houden ze wel van een grapje. Jaarlijks presenteert het bedrijf op 1 april een hoop vernieuwingen, zoals Google Translate voor dieren en Google Maps op de in 1983 uitgebrachte Nintendo (NES).

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Menno van Bohemen

Naast de hilarische 1 april grappen hebben de programmeurs in Mountian View ook grapjes verborgen in de producten die we dagelijks gebruiken. Deze easter eggs zijn zo subtiel verborgen dat je ze niet zo snel tegenkomt als je gewoon aan het Googelen bent. Een overzicht:

Atari
Heimwee naar de tijd dat computers nog zo simpel waren als een Atari? Ga naar Google images en zoek op Atari Breakout. De zoekresultaten veranderen vervolgens in de zeer verslavende videogame Breakout. Veel speelplezier!

Pinguïn
Wanneer je Google streetview activeert, wordt er een klein oranje mannetje op de kaart geplaatst. Wanneer je streetview op Antarctica activeert, zie je in plaats van dat oranje mannetje een pinguïn.

Jetski
De routefunctie in Google Maps is enorm handig, maar wanneer je de route van China naar Japan probeert te bepalen, wordt Google toch een beetje bijdehand. Aangekomen aan de rand van de zee vertelt Google je doodleuk “Steek met een jetski de Grote Oceaan over”. In de vernieuwde versie van Maps is dit overigens niet meer te zien. Daar zijn de veerboot-dienstregeling geïntegreerd.

Doodles
Op speciale dagen wil Google z’n logo nog wel eens aanpassen. Deze doodles zijn vaak ware kunstwerkjes, maar soms ook meer dan dat. Ter gelegenheid van de 30e verjaardag van computerspel Pacman heeft Google z’n logo verwerkt in een waar Pacman-spelletje.

Glass
De meest besproken gadget op dit moment is zonder twijfel de Google Glass. Volgens velen gaat dit ons leven veranderen, maar afgaand op onderstaande video kan het niet anders of Glass is de grootste grap van Google. Toch aan de digitale bril? Zorg dan dat je geen glasshole wordt.

Onderwerpen