Spring naar de content

Hanson komt met bierhit voor het goede doel: MMMhops

Zac, Isaac en Taylor. Kent u ze nog? Deze drie namen zitten om onverklaarbare redenen al jaren in mijn hoofd gebeiteld. Misschien gaat er een belletje rinkelen als ik u vertel dat de drie broertjes beter bekendstaan als Hanson.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Tim Jansen

In 1997 hadden de drie langharige tieners, als Amerikaans equivalent van The Kelly Family, een hit met het nummer MMMbop. Een liedje over vriendschap dat zich kenmerkte door het aanstekelijke, maar tamelijk infantiele, refrein “Mmm bop, ba duba dop, ba du bop, ba duba dop, ba du bop, ba duba dop, ba du”. Het tergende plaatje bereikte in 27 landen de hoogste positie in de hitlijsten en schopte het in Nederland tot de tweede plek.

Keurig gecoiffeerde koppies
Daarna werd het stiller rond de band, al brachten ze in totaal vijf albums uit. In 2011 stonden de heren op Pinkpop. Inmiddels waren zij 30, 28 en 25 jaar oud. De lange manen hadden plaatsgemaakt voor keurig gecoiffeerde korte koppies. De baggy kleding was vervangen door een net pak of een quasi-nonchalante surferslook. Eén ding was niet veranderd in 14 jaar. MMMbop was nog steeds de enige grote hit die het trio had in Nederland. Het nummer werd dan ook hartstochtelijk meegekrijst door dames die zich onderdompelen in jeugdsentiment.

De broers zullen het nummer de komende tijd nog vaak mogen spelen, nu het liedje is opgenomen in de film The Hangover III. Nu de mannen al enige tijd de katergerechtigde leeftijd hebben bereikt is besloten om het succes van hun grootste hit verder uit te buiten. De band lanceert binnenkort een speciaalbier onder de naam MMMhops. Het biertje zal in het najaar geïntroduceerd worden, gelijktijdig met de nieuwe tour van de band.

Oklahoma
Overigens gebeurt het uitknijpen van hun hit niet alleen uit eigenbelang. De opbrengsten van de verkoop van het gerstenat gaan naar het Rode Kruis. Dit geld zal gebruikt worden om de schade van een orkaan in Oklahoma, waar de broers vandaan komen, te herstellen.

Onderwerpen