Spring naar de content

Ruud Lubbers: ruim die rotzooi op en sluit de zaak

Ik ben lekker bezig de laatste tijd, wat betreft mijn mond voorbij praten. Eerst zeg ik in Nieuwsuur dat Juliana twijfelde aan de capaciteiten van Willem-Alexander, en nu vertel ik aan National Geographic over de kernwapens op vliegbasis Volkel in Brabant. Oeps, staatsgeheim gelekt. ‘Eerst denken, dan doen, Ruudje’, zei mijn moeder vroeger al. Tsja, af en toe gaat dat nog mis, mam, sorry. Ik had niet gedacht dat die malle dingen daar anno 2013 nog steeds zouden zijn. En al helemaal niet dat mijn uitspraak zo veel ophef zou veroorzaken.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Carlijn Vis

In NRC Handelsblad lees ik nota bene dat het nu de vraag is of ik strafbaar ben omdat ik over staatsgeheime informatie heb gepraat. Kom zeg, nou wordt het helemaal mooi, alsof het daar om gaat! Veel belangrijker is dat die rotzooi wordt opgeruimd. Het is volstrekt zinloos dat onderdelen van nucleaire wapens daar nog liggen opgeslagen, soort misplaatste militaire gedachtegang. Weg ermee, zou ik nu zeggen. Gelukkig stort de oppositie zich daar nu op, dat leidt de aandacht ook enigszins af van de vraag of ik strafbaar ben of niet. Hopelijk ruimen ze die antieke zooi snel op en wordt de zaak gesloten, dan komt er toch nog iets goeds voort uit mijn verspreking. En zou mijn moeder ook een keertje ongelijk hebben.

 

 

Schrijfster Carlijn Vis kruipt wekelijks ‘in de huid van’ iemand die in het nieuws is. Deze week: Ruud Lubbers, die in een documentaire van National Geographic bevestigt dat er kernwapens liggen opgeslagen op vliegbasis Volkel in Brabant.