Spring naar de content

Een directe rechtse van de ijscoman

Het geluid van een zoemende bromvlieg. Een leeg park. Zon, zomer. Je kunt de lome warmte bijna voelen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Frank Heinen

Het gebrom komt van een ape, een autootje met drie wielen waar in Italië vooral oude mannetjes zich in voortbewegen. Op de zijkant van het wagentje staat Peppino.
Achter het stuur zit Ibrahim Sellak, de ijscoman.
Volgend beeld: een man in een TL-verlichte sporthal. Hij loopt breed, zijn gespierde rug gaat schuil onder een enorme Marokkaanse vlag.
Het publiek kijkt vol verwondering naar hem op.
Dit is Ibrahim Sellak, The Iceman.

MMA
Ibrahim Sellak is een van Nederlands beste MMA-vechters. MMA is een ingewikkelde combinatie van vechtsporten, waarin veel mag, maar ook veel pertinent verboden is. Ibrahim lijkt een kalme, vriendelijke jongen. Hij spreekt met een mooi Marokkaans-Amsterdams accent. Als hij geen ijs verkoopt, werkt hij in z’n eigen kickboksschool en traint hij, in een soort loods waar talloze bokszakken aan het plafond hangen, als ontvelde varkenslijven in een slachthuis.
Vlak voor zijn Nederlandse titelgevecht, overweegt hij zijn kansen.
‘Het is een heel technische vechter,’ zegt hij.

Kale mannen met tatoeages van rollen prikkeldraad in hun nek kijken kritisch naar de ring als Ibrahim een aanloopje neemt voor z’n Nederlandse titel.
Na een paar inleidende trappen en beuken die als losse flodders langs de ander wapperen, volgt er opeens een innig liefdesspel op de grond, een romantische pas de deux in kleine broekjes. Het ziet er mooi uit, al ontgaat de techniek me. Tot Ibrahim zich bovenop zijn tegenstander worstelt.

Er verandert iets in zijn ogen, die niets meer lijken te zien. Ongericht en bepaald niet technisch begint hij op de jongen onder zich in te beuken, soms zelfs met twee vuisten tegelijk.
De jongen beschermt zijn gezicht tegen de dreunen, die op hem neerdalen als een hagelbui op een eend.
Het gejuich in de hal zwelt aan. Hier zijn de kale mannen voor gekomen.

Twee bolletjes
Na de wedstrijd omhelzen de vechters elkaar schijnbaar liefdevol. De technische vechter leeft nog, hij kan zelfs rechtop staan.
Ibrahim geeft zijn opponent een klein kusje en grijpt hem nog even liefdevol bij z’n lurven.
Daar gaat hij, Ibrahim Sellak, The Iceman, Nederlands Kampioen MMA, Peppino. Op weg naar wereldroem en naar een zomer vol hoorntjes met twee bolletjes.

Onderwerpen