Spring naar de content

iOS 7: is Apple wederom briljant, of is het de weg kwijt?

Apple-gebruikers houden meer van hun producten dan dat gebruikers van andere merken dat doen. Het oog voor detail en de verfijnde afwerking maakt dat Apple-gebruikers graag wat meer betalen voor hun elektronica.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Menno van Bohemen

Dat mooie design en oog voor detail is afkomstig van Jony Ive. Hij was jarenlang de rechterhand van wijlen Steve Jobs en onder meer verantwoordelijk voor het ontwerp van de flinterdunne MacBook air en het ontwerp van de iPads en iPhones. Mede dankzij dit fraaie design groeide Apple in de afgelopen jaren harder dan ooit.

Redesign
Afgelopen maandag presenteerde Apple naast een nieuwe Mac Pro computer, de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem iOS. Veel volgers keken hier reikhalzend naar uit omdat iOS een compleet redesign zou krijgen, ontworpen door Jony Ive. De verwachtingen waren dan ook hoog gespannen.

Een redesign was namelijk hard nodig. Al sinds de lancering in 2007 is het uiterlijk van het besturingssysteem niet veel veranderd. Jony Ive is flink aan de slag gegaan en dat hebben we geweten. iOS 7 is compleet veranderd, maar helaas niet helemaal zoals sommigen het vooraf hadden ingebeeld.

Kleuren. Veel kleuren
iOS 7 heeft een vereenvoudigd design gekregen met minder realistische details en het bevat meer kleuren. Veel meer kleuren. Met name dat laatste is voor sommige die hard Apple-fans lastig te accepteren en op het internet wordt dan ook de draak gestoken met de redesign-kunsten van Jony Ive.

Nu heeft Apple in het verleden al vaker de wenkbrauwen doen fronsen met z’n keuzes voor producten en designs. Een briljant idee of design hoeft niet direct tot enthousiasme te leiden. Of het redesign van iOS ook als briljant kan worden bestempeld moet de tijd uitwijzen. In de herfst komt het besturingssysteem beschikbaar voor consumenten.

Onderwerpen