Spring naar de content

Kook tv: waar blijft de Nederlandse Jamie Oliver?

Beweerden we vorig week nog stellig op deze plek dat komkommertijd niet bestond, toch hebben wij bij HP er een beetje last van dat we niet weten wat Matthijs van Nieuwkerk nu iedere dag met zijn beste vrienden bespreekt.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Olga Kortz

Er schijnt een of ander festival op de planning te staan, De wereld draait buiten, maar dat vinden wij een beetje hetzelfde als Paris Hilton die een eigen parfumlijn lanceert onder haar eigen naam. Nooit aan wagen. Dat zou ons van een fan een groupie maken.

Heel Holland Bakt is wat ons betreft nog steeds het hoogtepunt van deze komkommertijd. Heel Holland Bakt maakt ons zo gelukkig dat we er bijna een hele week op vooruit zouden kunnen. Iedere week stromen de tranen. Vallen de cheesecakes uit elkaar uit hun vorm. Gaat er een cameraman op de aardbeiensoezen staan. Heel Holland bakt maakt bijna alle ellende die er op tv vertoond wordt, goed. Bijna.

24Kitchen
Omdat we ons toch al zo in de kooksferen begeven, hoopten we dat 24Kitchen misschien de oplossing kon bieden om het gat te vullen. 24Kitchen is een digitale kookzender. HP gaat er gemakshalve van uit dat haar lezers digitale tv hebben. Het schijnt dat iedereen met digitale tv een dief van zijn eigen portemonnee is, en dat Apple TV een beter alternatief biedt. Maar we zijn niet van de vergelijkingsbrigade. U zoekt verder zelf maar uit hoeveel geld u over hebt voor die paar digitale kanalen.

24Kitchen dus. De website van 24Kitchen vermeldt dat zij in 2012 zijn uitgroepen tot website van het jaar in de categorie ‘Beste & Populairste website TV & Radio’. Dat doet er wat ons betreft niet zoveel toe. Wij laten het web even voor wat het is. Wij zappen ouderwets, naar kanaal 24.

Rudolph van Veen
We vallen middenin een aflevering met Rudolph van Veen. Rudolph, die u misschien nog wel kent van de gemoedelijke zondagmiddag-tv met Carlo en Irene, legt met veel toewijding uit dat een groot koksmes een absolute must is in de keuken. Ter vergelijking legt hij er een aardappelschilmesje naast. ‘Ook hartstikke handig, hoor’, lacht hij.  Met een beetje pijn in zijn hart, bij de gedachte aan de eetbarbaren die niet eens een ui fatsoenlijk kunnen snijden.

Rudolph maakt vandaag een mojitotaart met kaaskoekjes. Want de eetbarbaren houden van mojito’s. En van kaaskoekjes. Het is niet dat Rudolph niet kan koken. Maar hij gaat zo door de knieën. Voor het plebs. Voor mensen die waarschijnlijk voorbij dit culikanaal zappen. Het is dat 24Kitchen de programma’s van Jamie Oliver uitzendt, anders hadden wij ons digitale abonnement eigenlijk allang opgezegd.

Jamie is alles wat een vrouw zoekt in een man
Jamie is alles wat een vrouw zoekt in een man. Hij is grappig, hij ziet er cute uit, hij kan verschrikkelijk goed koken, hij instagramt de hele dag foto’s van zijn kinderen en lovely wife en hij vertelt ons met al zijn Engelse charme hoe je in 15 minuten (beter: hoe hij in 15 minuten) een maaltijd op tafel zet. Die er ook nog lekker uitziet. Jamie doet ons verlangen naar een eigen Jamie. Zou Heel Holland Bakt deze ons schenken? Er zijn ieder geval al drie vrouwen afgevallen. Dat stemt ons optimistisch. HP houdt hoop.

Heel Holland bakt, iedere woensdag om 20.30u bij Omroep Max.