Spring naar de content

Wimbledon: dit worden de zes verrassingen van week twee

De eerste week van Wimbledon zit erop en kende veel verrassende resultaten. Bij de mannen vlogen Federer en Nadal er snel uit, bij de vrouwen verlieten Sharapova en Azarenka vroegtijdig het toernooi.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Tim Jansen

Bij de vrouwen lijkt niet alleen de finale, maar zelfs de winnares al bekend. Serena Williams lijkt geen strobreed in de weg gelegd te worden richting haar zesde Wimbledontitel. Bij de mannen kan het haast niet anders zijn dan dat er een finale komt tussen Novak Djokovic en publiekslieveling Andy Murray. Of zullen er in de tweede week nog meer verrassingen plaatsvinden? HP/De Tijd selecteert drie mannen en drie vrouwen die mogelijk voor een verrassing kunnen zorgen.

Tomas Berdych
De Tsjech draait al een tijdje mee in de top van het mondiale tennis en staat momenteel zesde op de wereldranglijst. Kan goed uit de voeten op gras. Won in 2007 het toernooi van Halle, nadat hij in 2006 verliezend finalist was. Grootste succes op gras was echter de Wimbledonfinale van 2010. Versloeg toen Federer en Djokovic, maar moest buigen voor Nadal in de finale.

 

David Ferrer
Misschien wel ‘the best of the rest’ achter de grote vier, al wordt deze titel soms ook aan anderen toegeschreven. Is Spanjaard dus wordt geassocieerd met gravelbijten. Niet geheel ten onrechte, zijn beste Grand Slamresultaat is zijn finaleplaats op Roland Garros dit jaar. Wel een beetje ten onrechte als je bedenkt dat hij tweemaal het toernooi in Rosmalen won.

 

Bernard Tomic
Het 20-jarige Australische talent sloeg de geplaatste spelers Sam Querrey en Richard Gasquet naar huis. Deze lange tennisser stond in 2011 al eens in de kwartfinale van Wimbledon. Kan een verrassende outsider zijn. Overigens staat Tomic net als Ferrer en Berdych in de bovenste helft van het schema. Dit betekent dat op het oog de weg naar de finale voor Djokovic zwaarder is dan die van Murray.

 

Petra Kvitova
Bij de dames is Kvitova momenteel de nummer acht van de wereld, maar dat zegt niets. In 2011 was zij ook nummer 8 van de wereld toen ze Kim Clijsters versloeg in de Wimbledonfinale. Tevens de nog hoogst geplaatste deelneemster aan de onderkant van het speelschema.

 

 

Agnieszka Radwanska
De Poolse uit Krakau stond vorig jaar in de Wimbledonfinale, tegen Williams. Wil ze revanche halen dan zal dat al in de halve finale moeten gebeuren. In de kwartfinale moet waarschijnlijk Li Na verslagen worden, een pittige opgave.

 

 

Sloane Stephens
Stephens is een paar maanden jonger dan Tomic, maar maakte al een grotere opmars op de wereldranglijst. De Afro-Amerikaanse wordt vaak vergeleken met de zusjes Williams. De dochter van een voormalig American Footballspeler tennist het liefst op gravel, maar bereikte ooit de juniorenfinale van Wimbledon. Bovendien wist ze eenmaal van Serena Williams te winnen, maar verloor ook een keer. Li Na en Marion Bartoli wisten ook eenmaal van de gedoodverfde kampioen te winnen, maar moesten meer verliespartijen incasseren.