Spring naar de content

Nigella Lawson: ‘Scheiden was mijn idee, maar hij was zo triest om de krant als eerste te bellen’

Wat een hond, dat ik in de krant moet lezen dat we gaan scheiden. Het was nota bene mijn idee.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Carlijn Vis

De avond ervoor dreigde ik ermee, hij schreeuwde tegen mij en in the heat of the moment schreeuwde ik terug dat ik de scheiding ging aanvragen. En dat ik me verheugde op het moment dat ik van hem af was. Nadat ik het huis verliet, belde hij waarschijnlijk meteen de krant. Wat zij kan, kan ik beter, dacht hij natuurlijk. Beter goed gejat dan slecht bedacht; het is de houding waar hij rijk mee werd, je denkt toch niet dat zijn reclamebureau al die succesvolle campagnes zelf bedacht?

Hoe heb ik het tien jaar met die oude bok uitgehouden? Gelukkig kon ik vluchten in mijn kook-obsessie, anders had ik het niet aangekund. Kijk, een haat-liefde verhouding hebben we altijd gehad, maar het laatste jaar heb ik heel wat meer taartjes  moeten bakken om het goed te maken dan in onze beginjaren. De bergen comfort-food die ik voor mezelf maakte laat ik bovendien buiten beschouwing. Ik denk dat ik kotsmisselijk word als ik ga uitrekenen hoeveel chocolade ik heb verorberd om me beter te voelen over die vent.

Hij werd ook steeds agressiever. Of ik kon steeds beter het bloed onder zijn nagels vandaan halen. Tegen de Mail on Sunday zegt hij dat we uit elkaar zijn gegroeid. Je vrouw in het openbaar naar de keel grijpen is inderdaad niet mijn idee van een eensgezind huwelijk nee. En waar ging die ruzie om? Míjn dochter, ik vind dat ze nog even van haar studententijd moet genieten, hij vindt dat ze moet blijven werken bij dat opinieblaadje. Ik mag toch wel zeker zelf beslissen wat ik het beste vind voor mijn eigen kind.

Je gaat er nog spijt van krijgen, Charles, dat je mij en mijn pannen het huis uit hebt gedreven. Elke maaltijd zal je vanaf nu tegenvallen. Have a nice life, pannenkoek. The Domestic Goddess has left the building.

 

Schrijfster Carlijn Vis kruipt wekelijks ‘in de huid van’ iemand die in het nieuws is. Deze week kokkin Nigella Lawson die gaat scheiden van haar man Charles Saatchi nadat hij haar tijdens een ruzie bij de keel greep.