Spring naar de content

Gaat Knevel of Van den Brink nu echt de strijd aan met P&W?

Het zijn de kroonprinsen van het Nederlandse latenight talkshowgilde. Als Jeroen en Paul eindelijk aan hun welverdiende zomerreces zijn begonnen,

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Tim Cardol

springen de EO-presentatoren gretig in het ontstane gat. Het is echter ook gewoon vakantie, en dus hebben Andries Knevel & Thijs Van den Brink een verrassing voor ons in petto.

Animositeit
In het verleden was er nog wel eens sprake van animositeit. Andries Knevel die aangaf jaloers te zijn op de gasten die Pauw en Witteman elke keer weer aan tafel kregen, Jeroen Pauw die aangaf te vinden dat Knevel en van de Brink wel een beetje op ‘zijn plek’ zaten. Nee, gezellig was het niet altijd.

Daar valt ook niet aan te ontkomen als je in het reces voor het ene duo een ander duo met een vrijwel identieke programmaopzet programmeert. Vergelijkingen zijn onvermijdelijk en dus zijn Knevel & van den Brink toch altijd de zomerse stand-ins voor Pauw en Witteman gebleven. Dat was in 2007 zo, dat is in 2013 nog steeds zo. Hoewel?

Nieuw presentatietalent
Deze zomer lijkt het of Knevel & van den Brink eindelijk de handdoek hebben geworpen in de eeuwigdurende strijd met hun VARA-evenknie. De twee EO-presentatoren zetten niet langer zichzelf neer als spil van het programma, maar gaan ruimte bieden aan ‘nieuw’ presentatietalent.

Die nieuwelingen heten dit jaar onder meer Wouter Bos, Helga van Leur, Maarten van Rossem en Johan Derksen. Waar Knevel & Van den Brink de zomer nog samen begonnen is het de komende weken Knevel OF Van den Brink. Gisteravond was de aftrap van het nieuwe TV-experiment en het resultaat moet met name Andries Knevel op zijn vakantieadres toch een onrustige nacht hebben opgeleverd.

Ongemakkelijk
Wouter Bos kweet zich namelijk naast Tijs van den Brink zeer aardig van zijn taak. Toegegeven, de politicus die politiek verslaggever Paul Jansen de maat neemt over diens werk was een omgekeerde wereld die wat ongemakkelijk aandeed, maar voor de rest manoeuvreerde de gewezen PvdA-leider zich vrij natuurlijk door het programma.

Je zou het bijna zonde gaan vinden dat er een talkshow-host verloren gaat aan de man die na de zomer een Academisch Ziekenhuis (VUMC) moet gaan redden nu Knevel & Van den Brink mét Wouter Bos zulke mooie cijfers scoort. De wetenschap dat kijkcijfermagneten als Maarten van Rossem en Johan Derksen Bos nog zullen gaan opvolgen, moet de twee EO-presentatoren toch enigszins bezorgd maken. Wordt Knevel & Van den Brink in de toekomst definitief Knevel of Van den Brink?