Spring naar de content

Leo Driessen weet het zeker: ook deze Tour wordt er gedopeerd

Sportjournalist (en dezer weken Tourcolumnist van RTL) Leo Driessen gelooft niet dat deze Tour de France schoon verreden wordt. 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

De scepsis na de dopingonthullingen van afgelopen winter zit er duidelijk goed in bij Driessen. Eerder deze week bekeek hij de Spanjaarden in het peloton al met argwaan: “Valverde, die geen zuiver verleden heeft, rijdt een verschrikkelijk goede tijdrit. En wat te denken van Rodriguez, minder dan een seconde langzamer dan Contador.” En ook gele trui-drager Christopher Froome vertrouwt hij niet: “Op Froome staat de hele Tour al geen maat. Hij krijgt the benefit of the doubt, wat mij betreft. Maar ik krijg een onbehagelijk gevoel als ik naar de uitslagen kijk.”

Tour te zwaar voor dopingvrij succes
In zijn column van donderdagavond schrijft de journalist en sportcommentator onder de ronkende kop ‘Tour te zwaar voor dopingvrij succes’ dat het parcours de rijders wel móet dwingen tot het gebruik van verboden middeltjes. “Als we willen dat het wielrennen schoon wordt, dan moet het peloton ook een rittenschema aangeboden worden dat dopingvrij met succes kan worden verreden. Dat is nu niet zo.”

Het idee dat de renners ook gewoon wat minder hard die bergen op kunnen fietsen gaat er blijkbaar niet in bij Driessen.