Spring naar de content

Hans Teeuwen verveelde zich

812.000 kijkers zagen mij een sigaret opsteken. Niemand deed daar moeilijk over, behalve een of ander knulletje dat werkzaam is bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVMA). Goed gedaan pipo, heel internet ontploft en bovendien veel aandacht voor De Sigaret, precies wat Nederland nodig heeft in deze tijd van komkommernieuws.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Carlijn Vis

Die peuk stak ik op omdat ik 1. HARTSTIKKE VERSLAAFD BEN en 2. Me te pletter verveelde.

Ik zou me niet laten gaan, dat had ik met mezelf afgesproken. Dat is namelijk wat iedereen van mij hoopt en verwacht; de programmamakers, de presentator en het volk. Nou, doei, ik laat me niet voor het karretje van de publieke omroep spannen, ze moeten niet denken dat ik gegarandeerd voor oproer zorg. Ik haat het om de verwachting van de mensen in te lossen. Ik wil ontregelen.

Dus ik deed het tegenovergestelde van wat er doorgaans van me wordt verwacht. Ik bleef rustig. Oerkalm. Als een monnik die zijn kralen telt. Wilfried de Jong bleef ook beleefd, dus tsja, dan gebeurt er niets. Ik moet worden uitgedaagd, jongen, dat weet je toch?

Ik wist dat hij er van langs zou krijgen op Twitter, daarom ging ik wippen met mijn stoel, me zichtbaar vervelen. Het was een seintje aan Wilfried. ‘Kom op jongen’, wilde ik zeggen, ‘pak me dan als je kan’. Maar hij pakte me niet, hij rende niet eens achter me aan. We speelden tikkertje en hij was de tikker die gewoon bij de boom bleef staan wachten tot er iets gebeurde. Hij had me in het nauw moeten drijven, dan maak ik rare sprongen. Ik ben geen wolf in schaapskleren die op een gegeven moment zijn schapenpak uittrekt en zijn tanden laat zien. Of liever nog: mijn leuter. Zo werk ik niet, je moet me wel een reden geven om mijn vachtje uit te trekken.

Dat krampachtig Nederland nu moeilijk doet over de peuk die ik opstak, is eigenlijk een belediging aan de presentator. Blijkbaar is er niks sappigers op tafel gekomen om over te roddelen. Jezus, elke lamlul kan van tevoren toch bedenken dat ik een sigaret zou roken tijdens drie uur live televisie? Voor 24 uur met … hoeven ze me dus ook niet meer te vragen.

Als Zomergasten nu een boete krijgt voor mijn peuk, mogen ze me dankbaar zijn, anders was er nog minder publiciteit geweest voor hun show. Mijn show.

 

Schrijfster Carlijn Vis kruipt wekelijks ‘in de huid van’ iemand die in het nieuws is. Deze week Hans Teeuwen naar aanleiding van zijn optreden in Zomergasten en het rookincident.