Spring naar de content

HP’s mega top hete zomerhits

We verlangden er het hele jaar naar (een enkeling uitgezonderd) en dan zitten we er opeens middenin. De zomer.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Olga Kortz

We hebben de zomer achter ons, we hebben de zomer voor ons. Iedere avond ligt er zand in ons bed en zit er zand in ons haar. Zand tussen onze tenen. Op ieder zomerjurkje zitten zonnebrandvlekken.
We blijven ’s nachts in gezelschap van een vakantieliefde, die zegt dat we zo heerlijk naar zonnebrandmelk ruiken. Of anders whatsappen we op zijn minst selfies heen en weer met deze vakantieliefde. Zomerselfies, zonder al te veel kleding, waarop de zomersproeten allemaal brutaal de camera in loeren.

Zomerplaylist
Als we wakker worden, meestal rond een uur of 7, hebben we zin in de dag. We zetten een zomerplaylist aan. Want een zomer is geen zomer zonder zomerhitjes. In de tijd van de singletjes was dat automatisch een lijst samengesteld uit de mega top 50. Of misschien had dat niet zoveel met de tijd van de singletjes te maken, maar meer met onze leeftijd. Inmiddels hebben we een groter referentiekader.

Wake me up
Zo staat de artiest Avicii momenteel op nummer 1, met het nummer ‘Wake me up’, prima titel om mee wakker te worden, maar het nummer zelf vinden we bij HP niet bijster spannend. Sterker nog: we vinden het een beetje een vervelend nummer. Het alternatief? Op de een of andere manier hoorde uw columnist in het begin van dit nummer twee andere, betere, nummers. Namelijk ‘Inflections’ van Ben Westbeech. Veel verantwoorder, veel beter te pruimen als je het op repeat zet, een iets betere keus kortom voor de zomerafspeellijst. Ook deed het aan ‘Save tonight’ van Eagle-Eye Cherry denken. Een klassieker. Niet perse heel zomers.

Dus voor het zomerse aspect voegen we liever de nieuwe van de Vengaboys toe aan de lijst. De Vengaboys hebben geen enkel nummer geproduceerd dat niet geschikt is voor een hete zomerlijst, en dat is een grote deugd. ‘Boom, Boom, Boom, Boom!!’, ‘Up & Down’, ‘We’re going to Ibiza’, stuk voor stuk zomerse beukers.

Hot Hot Hot
‘Hot Hot Hot’, heet hun nieuwe plaat. En is wederom fantastisch in zijn genre. Alle elementen zitten er in. Een melodietje dat ons al bekend voorkomt, computerstemmen, de tekst ‘Ole ole ole’, de toegankelijke housebeat en een rapper die de exotische inbreng voor zijn rekening neemt. Degene die niet stil kan blijven zitten bij ‘Hot hot hot’ bezit geen enkele levensvreugd.

In de reguliere lijst scoort Pharrell uiteraard. Samen met Daft Punk, samen met Robin Thicke (u weet wel, van die clip). HP vindt het geen probleem deze artiesten op hun zomerhits-CD te branden. Prima plaatjes. Maar voor ons is de lijst niet compleet zonder Azealia Banks’ ‘1991’, niet zonder Major Lazers ‘Bumaye’ en niet zonder Disclosure’s ‘White Noise’ en ‘Confess to me’. Bonustrack: De Jeugd van Tegenwoordigs gouden oude ‘Get Spanish‘.

HP hoopt dat de hitte nog even aanhoudt. En breidt de mega top zomerhits binnenkort graag voor u uit.