Spring naar de content

Vijftig associaties bij de Voetbal International Seizoengids 2013-2014

1. Alle ‘prominenten’ voorspellen een kampioenschap voor Ajax. Behalve Emile Schelvis en Hugo Borst. Emile Schelvis en Hugo Borst voorspellen dat Feyenoord kampioen wordt.
Emile Schelvis en Hugo Borst komen uit Rotterdam.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Frank Heinen

2. Geen van de prominenten denkt dat PSV kans maakt om kampioen te worden. Toch wordt PSV kampioen.
3. Jan van Halst wordt “exclusief analist” bij FOX NL. In “een talkshowsetting”. Met “Toine van Peperstraten”.
Waar kan ik dat abonnement afsluiten?!
4. Eurosport blijkt komend seizoen de rechten te hebben van de Aziatische Champions Leagie, de Tweede Bundesliga, de J-League (Japanse competitie) en diverse jeugd-EK’s en -WK’s (mannen en vrouwen).
Toch eens kijken op welk kanaal dat Eurosport zit.
5. Op de eeuwige ranglijst van de Eredivisie ziet het er al een jaar of veertig beroerd uit voor SHS.
6. Weinig stemt zo melancholisch als de spelers die onder het kopje Vertrokken staan bij hun oude club, met daarachter hun bestemming: ‘nog niet bekend’.
7. Christian Eriksen voetbalt nog steeds bij Ajax.
8. Volgens de redacteuren van Voetbal International komt Willie Overtoom bij AZ niet in de basis. Dat moet een vergissing zijn.
9. Joris van Overeem van AZ ziet eruit als de helft van de jongens met wie ik ooit een blauwe maandag Rechten studeerde.
10. De tweelingbroer van Jelle ten Rouwelaar is ook keeper. Zijn naam is Leonard Nienhuis en hij is tweede doelman bij Cambuur.
11. Bij Go Ahead Eagles speelt een jongen die Teije ten Den heet. Dus niet Den ten Tije. En ook niet Ten den Tije.
Teije ten Den is de naam.
12. Marnix Kolder, Sander Boschker, Sjaak Lettinga; zo lang als ik de VI Seizoengids aanschaf, staan zij erin. Wat mij betreft blijft dat voor altijd zo.
13. Keeper Luciano van FC Groningen ziet er op zijn pasfotootje uit als een oude, wijze bluestrompettist.
14. Marco van Basten heeft plotseling het kapsel van mijn bridgende tante.
15. De nieuwe spits van Heracles Almelo heet Aleksei Kangaskolkka. Hoe zou het toch met Joonaskolkka zijn?
16. De gebroeders Ben en Daan Rienstra delen 1 hoofd en 1 kapsel. Toch zijn zij, voor zover bekend, niet 1 persoon.
17. De prijs voor de roodste speler van de Eredivisie gaat dit jaar naar Renze Fij van Heracles Almelo.
18. De prijs voor de commentatortongbreker van 2013-2014 gaat nu al naar de Iraanse rechtsbuiten van NEC, Alireza Jahanbakhsh.
Zeg maar Ali.
19. Bij NEC zijn ze sowieso goed voorzien in rare namen. Of vindt u Cmovs en Conboy normaal?
20. FC Zwolle heeft drie middenvelders in z’n selectie. Volgens VI gaan ze alle drie spelen.
21. Het valt me nu pas op dat Oscar Hiljemark, die al een halfjaar voor PSV heeft gespeeld, sprekend lijkt op de tekenfilmversie van Niels Holgersson.
22. Een paar voetbalschoenen kost bij Scapino tegenwoordig nog maar 18,74 euro. Het merk heet Osaga, wat dan weer klinkt als een onbekende Japanse vissoort waarvan je de eitjes een maand lang in sojasaus moet laten weken om ze eetbaar te krijgen.
23. RKC Waalwijk heeft nieuwe vleugelspelers. Ze heten Romeo Castelen en Dennis Rommedahl. Ben ik nou gek of is het plotseling 2002 geworden?
24. Nourdin Boukhari zit zonder club. Als ik het geld had, trok ik hem aan en liet ik hem de hele dag trucjes doen op mijn balkon.
25. Roda JC heeft, voor het eerst sinds de dagen van Tijani Babangida, een aantal geweldige aankopen gedaan. Voorlopig hoogtepunt: Ard van Peppen.
26. Syb van der Ploeg staat op het punt door te breken in de Eredivisie. Hij speelt onder de valse naam Kenny Teijsse bij FC Utrecht.
27. Jeroen ‘Zware botten’ Verhoeven keept ook dit seizoen bij FC Utrecht. Ergens op zijn buik kunt u lezen door wie hij gesponsord wordt.
Healthcity.nl.
28. De eerste scheidsrechters jonger dan ik zijn gesignaleerd. Afgaande op de pasfotootjes heb ik het meeste vertrouwen in de opgewekte Edwin van de Graaf – als dat niet de nieuwe Van den Ende wordt, weet ik het ook niet meer.
29. Het voorbeeld van junior-scheidsrechter Rogier Honig is ongetwijfeld Roelof Luinge. Hun kapsels zijn alvast identiek.
30. Achilles ’29 speelt profvoetbal.
31. Ik verheug mij erg op Daan Paau, volgens VI ‘een gave stilist die met zijn creativiteit en voetbalintelligentie het brein is van Achilles ‘29’.
32. Ook Jong Ajax speelt plots in de Jupiler League. Moet allemaal kunnen.
33. Danny Holla maakt reclame voor Copa Football T-shirts. De tekst op het shirt dat Danny aanprijst, luidt: ‘One King, One God & One Messiah’. Die Danny toch.
34. In de ‘Raar Haar’-competitie gaat Jong Ajax-aanvaller Lucas Andersen hoge ogen gooien.
35. FC Eindhoven kan een elftal opstellen van spelers met de volgende voornamen: Jorn, Masies, Maxime, Chiro, Fries, Adreano, Tibeau, Vinnie. Torino, Anthony, Josemar.
36. De Rene van Rijswijk-trofee gaat voor dit seizoen naar Bart de Groot van Emmen.
37. De trainer van Excelsior is Jon Dahl Tomasson. Dat is zoiets als Charlie Chaplin die Guido Weijers regisseert.
38. Daan Blij (Excelsior) lacht.
39. MVV wordt dit seizoen gesponsord door Drink Water.
40. De enige twee aankopen van MVV zijn afkomstig van PSV, maar hadden net zo goed van Palermo of Cagliari kunnen komen.
Hun namen? Marco Ospitalieri en Gianluca Maria.
41. Leroy Labylle (MVV) maakt, op de foto althans, een uiterst stabiele indruk.
42. De selectie van FC Oss bestaat uit 15 spelers. Drie daarvan zijn keeper.
43. Ook Khalid Sinouh voetbalt nog steeds. Bij Sparta. Ook Gijs Luirink, ooit de potentiële nieuwe voorstopper van Oranje, speelt daar. Gaat dat zien.
44. Ik heb medelijden met Andrew Marveggio. Ooit uit Adelaide naar Nederland gekomen om het te maken als voetballer. Na twee seizoenen Telstar zes profwedstrijden op z’n naam.
Ook dit seizoen lijkt geen basisplaats voor hem in petto te hebben.
Adelaide is wel heel ver weg.
45. Mijn favoriete Topklasse-trainer werkt bij Excelsior Maassluis. Zijn naam is Cesco Achterberg en zijn foto doet me sterk denken aan Emiel Roemer.
46. De teamfoto van Scheveningen is op het strand genomen. Het zijn dat soort invallen van fotografen die het leven waard maken om geleefd te worden. Opvallend ook dat de helft van het team door EB Personeelsdiensten wordt gesponsord, en de andere helft door Beachclub Peukie.
47. Negen jaar geleden debuteerde ik in het eerste elftal van de Bussumse derdeklasser BFC. Die eerste wedstrijd was tegen FC Chabab en ging met 0-5 verloren.
Ik speelde nog twee jaar bij BFC, zonder noemenswaardige successen.
Chabab speelt intussen topklasse.
48. Op de elftalfoto van WKE draagt spits Berend Oosting een zonnebril.
49. Er zijn, in de drie hoogste Nederlandse voetbalklassen, meer voetballers met een naam die begint met een Q dan een die begint met een Y. Handig weetje.
50. Na 394 pagina’s informatie ben je het voetbalseizoen al bijna zat, nog voor het goed en wel begonnen is.