Spring naar de content

Vier scenario’s waarin wonderkind Zakaria Bakkali het niet gaat redden

Het wonderkind. De nieuwe Johan Cruijff. Romario, Ronaldo en Messi in één persoon. Zomaar wat omschrijvingen die Zakaria Bakkali zich de afgelopen weken heeft mogen laten welgevallen. Hij is de speler waarvan u tegen uw kleinkinderen zult zeggen: ‘toen ik die jongen voor het eerst zag voetballen, tranen sprongen me in de ogen. Ik wist: zoiets ga ik mijn leven niet weer zien’.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Tim Nivard

Voetbalminnend Nederland was dan ook in shock toen bleek dat het PSV-talent een blessure heeft opgelopen. Een lichte kwetsuur weliswaar, maar je weet het nooit. Gaat Bakkali echt zo goed worden als iedereen denkt? Is het supertalent op weg de nieuwe wereldvoetballer te worden? Wij hebben onze twijfels. Vier mogelijke scenario’s:

1. De blessure van Bakkali is toch ernstig. Hij is pak ‘m beet twee maanden uitgeschakeld en de Eindhovenaren raken in paniek. Ze moeten dit jaar kampioen worden en nemen geen enkel risico. Ze halen *vul willekeurige naam van vorig jaar goed presterende eredivisie speler in*, Bakkali wordt bij zijn rentree met een rode kaart uit het veld gestuurd, slaat een ruit in en zijn hand kapot, raakt in een voetbaldepressie en zakt weg in de vergetelheid.
2. De blessure valt mee, maar zodra Bakkali stuit op rechtsbacks die wél kunnen verdedigen blijkt dat Bakkali eigenlijk helemaal niet zo goed is. Hij scoort nog wat doelpunten, maar PSV wordt weer geen kampioen en haalt in de zomer *vul willekeurige naam van dit seizoen goed presterende eredivisie speler in*. Bakkali raakt op een zijspoor en verkast na twee seizoenen naar Terek Grozny.
3. Bakkali is geweldig, scoort 35 doelpunten in zijn eerste seizoen en geeft 20 assists. Hij kan kiezen uit Chelsea, Real, Arsenal, Manchester City en Bayern München. Het wordt Madrid waar hij, na een doelpunt te maken in zijn eerste wedstrijd tegen laagvlieger Almeria, geen basisplek weet te veroveren. Na talloze keren verhuurd te zijn en rondjes langs het Madrileense trainingsveld te hebben gelopen (deze Belgisch-Marokkaanse buigt voor niemand) alsnog terecht te komen bij Terek Grozny.
4. Bakkali kan heel goed voetballen en wordt niet weggekocht door het grote geld. Hij scoort in drie seizoenen meer dan honderd doelpunten, maar komt er op z’n 20ste achter dat hij homo is. Hij opent een kapperszaak in Waddinxveen en leidt een gelukkig leven, maar de enige overeenkomst met topvoetbal is dat hij de schaar nog hanteert.