Spring naar de content

Ophef: erotisch getint festival ziet af van spuiten

Je even vol laten spuiten op een erotisch getint festival. Wie dat hoort zal niet meteen de associatie met botox maken. Toch was dat wat het House of Bad Habits-festival haar bezoekers aanbood.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Jelger Woudstra

De botoxparty, denk aan de moderne versie van een tupperwarefeestje, wint de laatste jaren aan populariteit en het House of Bad Habitsfestival dacht daar slim op mee te liften door het als eerste festival in het programma op te nemen. Maar wie dacht dat de Patty’s en La Paay’s van deze wereld botox salonfähig hadden gemaakt, zit er naast.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

De GGD en verschillende cosmetisch chirurgen waren minder gecharmeerd van de actie. “Op deze manier lijkt het alsof een cosmetische ingreep iets is wat je doet tussen een paar drankjes door. Dat gaat veel te ver“, vond voorzitter René van der Hulst.

Geschrokken van de ophef kwam de organisatie tot inkeer. Want stel je voor dat iemand zich in een dronken opwelling aanmeldt; je loopt er nog maanden mee rond. Op verschillende festivals over de wereld kunnen bezoekers zich in een dronken opwelling vol laten tatoeëren, maar wie vollere lippen, een strakker voorhoofd of gelifte ogen moet dus gewoon naar de kliniek moeten.

Volgens het festival was het bedoeld als ludieke actie, omdat mensen tegenwoordig zo veel met hun uiterlijk bezig zijn. Ludieke of niet, de spuiten van dokter Kroeskop blijven in de koffer. De organisatie van het festival dat zaterdag plaatsvindt en volgens eigen zeggen ‘dirty beats, lovely bubbles, addictive food en vele andere onweerstaanbare verleidingen’ biedt, zal desondanks de handjes dichtknijpen vanwege al die gratis publiciteit.

Onderwerpen