Spring naar de content

Robin van Persie verdacht van inbraak

Robin van Persie staat er goed op. De aanvalsleider van Oranje gaat bij zijn club Manchester United verder met waar hij vorig seizoen eindigde: scoren. De finale om de Community Shield besliste hij eigenhandig met twee goals, en ook in het eerste competitieduel met Swansea wist hij tweemaal te scoren. RvP ligt onder de loep.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Jeroen Katerberg

Na zijn twee doelpunten tegen Swansea gaf voormalig Engels international en Man Utd verdediger Gary Neville zijn mening over Van Persie: “He is like a burglar in your house and you don’t even know which room he is in.” (Hij is als een inbreker in je woning en je weet niet eens in welke kamer hij is). Voor de duidelijkheid: met deze woorden roemde de voormalige Mancunian de beweeglijkheid van Van Persie.

Het toont vooral aan dat de kwaliteiten van voetballers doorgaans niet op het taalkundige vlak liggen. Maar niet alleen zij maken ongelukkige keuzes: in het verleden werd Dennis Bergkamp door de Arsenal-supporters als god omschreven. Een bijnaam waar de gelovige Bergkamp, ondanks zijn bovennatuurlijke kwaliteiten, zelf niet zo gecharmeerd van was. En ook de ietwat gezette Jhonny van Beukering zal de smakelijke invallen van supporters niet altijd gewaardeerd hebben: Jhonny van de Burger King.

Wellicht zijn de meeste namen toebedeeld aan Piet Schrijvers. Een kleine selectie: Het Lek van PEC, De Beer van de Meer, De Flop van Top, De Kolos van Oss, De Bolle van Zwolle.

Joran
Ook in Peru kunnen ze er wat van. Toen Fernando Alloco als nieuwe speler bij Sport Boys binnenkwam, kreeg hij gelijk de bijnaam Joran aangemeten. Of dit ook tot tevredenheid bij Alloco zelf leidde, is onbekend…

Joran van der Sloot Alloco

Voor de verdedigers in de Premier Leauge die dit seizoen in de achtervolging moeten van Robin ‘de inbreker‘ van Persie: het signalement luidt ‘schietgevaarlijk, dreigend voorkomen en met een dodelijk linkerbeen’.