Spring naar de content

Vuurdoop van veelprater Humberto Tan valt tegen: ‘Klein bier’

Hij had zich nog zo goed ingedekt: de kijkcijfers mochten tegenvallen, falen hoort bij het leven. Humberto Tans talkshow RTL Late Night begon maandag voortvarend (hij versloeg Knevel & Van den Brink) maar zakte daarna weg naar rond de 550.000 kijkers, ondanks een publicitair héél welkom relletje over cocaïne & blote dozen. Wat vinden de beroepskijkers?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Niek Stolker

NRC-kijker Hans Beerekamp vindt de show ‘klein bier‘. Op Twitter noemt hij de talkshow eerst ‘verdienstelijk’, maar in dezelfde 140 tekens ook ‘inhoudelijk pover’. Beerekamp ziet ‘heel veel verbeterpuntjes’. Eén van die vele: Tan moet weten wanneer te zwijgen: “Hij praat te veel.”

Jean-Pierre Geelen van de Volkskrant is zo mogelijk nog zuurder. “Pauw & Witteman noch Knevel & Van den Brink hoeven zich zorgen te maken,” schrijft hij vanochtend in zijn krant. En: “Zeker, er waren serieuzere gesprekken, maar Jan Smit over de maagkanker van zijn manager (Tan: ‘Wat doet dat met je?’), Geer & Goor, Frans Bauer, John van den Heuvel, Bram Moszkowicz, Linda de Mol, Ali B: de eindredacteur, afkomstig van RTL Boulevard, had duidelijk zijn kaartenbak meegenomen.”

Jan Dijkgraaf (ex-HP, nu BIG Entertainment) is opvallend positief. “De mix van gasten deugt,” meent hij. “Er zijn mensen die het nieuws beheersen (Coen de Alpe d’HuZes-ritselaar). Er zijn gasten die je het liefst op je bumper neemt (hoi, Gordon!). Er is reuring (Ancilla). Kortom: dat gaat helemaal goed komen. En ook fijn: Pauw en Witteman, van het gelijknamige programma (Pauw en Witteman dus), worden op scherp gezet. Als zij te veel inkakmomentjes of sufkutgasten hebben, zappen we terug naar Humberto.”

Waar nog wel wat aan moet gebeuren: het geluid. Dat is ronduit rampzalig, schrijft Geelen. “De zaal is hol, elke avond traden storingen op.” Ook Marcel Peereboom Voller, de tv-recensent van De Telegraaf, maakt zich druk over de ‘zwembadgalm‘, waardoor Humberto zichzelf overschreeuwt. “Een niet te onderschatten factor, omdat het afstandelijk overkomt.”

Peereboom Voller ergert zich ook aan de veelpraterij van Tan. “Hij had meer woorden nodig dan zijn gasten, die zich nauwelijks in het gesprek mengden.”