Spring naar de content

Bizar: de meest geciteerde man ter wereld is een wegwerker

Greg Packer. De naam zal u niet zoveel zeggen, maar toch is deze Amerikaan volgens The New Yorker ‘the most quoted man in news.’ 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Packer, een inmiddels gepensioneerde wegwerker, zag zijn naam voor het eerst in de krant staan toen hem om een mening werd gevraagd over Paus Johannes Paulus II, toen deze een bezoek bracht aan New York. Hij zei: ‘The Jewish people are fans of Pope John Paul II’, en haalde prompt het artikel in de Tampa Tribune dat aan het bezoek van de paus werd geweid.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Zijn naam in de krant: dat vond ‘ie prachtig. Hij maakte er zijn hobby van. Ging naar bijeenkomsten waar de president was, ging naar de begrafenis van Whitney Houston en lag in 2007 een maand voor de deur van een Apple Store in New York om de allereerste iPhone te bemachtigen. En met succes: volgens The New Yorker heeft hij minimaal duizend keer de geschreven pers gehaald met een quote. Daarnaast staat hij op de zwarte lijst van persbureau AP én heeft hij een eigen wikipediapagina. En, om als HP/De Tijd zijnde Greg Packer ook eens gequote te hebben: “I’m very proud of it.”