Spring naar de content

Marie Claire moet ‘katervrije tequila’ rectificeren

Iedereen die wel eens een avond shotjes tequila achterover heeft geslagen weet het: het is vergif. Zo niet de journalisten van de Britse Marie Claire. Zij schrijven de sterke drank enkele opvallende gezondheid bevorderende eigenschappen toe.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Tim Cardol

Het vrouwenblad beweerde dat je van tequila geen kater krijgt én dat je er van zult afvallen. Nu kan het zijn dat het in grote hoeveelheden innemen van het Mexicaanse drankje een ‘gunstig’ effect heeft op de omvang van de maaginhoud, maar de volgende dag wakker worden zonder hoofdpijn moet toch echt een fabeltje zijn.

Dat vond ook een lezer van de Marie Claire die besloot om de valse beloften eens aan de kaak te stellen. Ze diende een officiële klacht in bij de Press Complaints Commission (PCC), het Britse equivalent van de Raad voor de Journalistiek, waarin zij stelde dat de berichtgeving van het blad ‘inaccuraat’ en misleidend’ zou zijn. Gisteren werd zij door de PCC in het gelijk gesteld en moest Marie Claire rectificeren.

Ook de Britse Raad van de Journalistiek weet dus zeker dat we van tequila geen wonderen mogen verwachten. Toch moeten we ons niet helemaal blind staren op het ontbreken van heilzame bijwerkingen van tequila. Onderstaand filmpje laat namelijk zien dat de bijgeleverde limoen wel heel goed voor je ogen is.

Onderwerpen