Spring naar de content

Op het Sinterklaas-verlanglijstje: drugslab van nep-LEGO

Stoort u zich ook zo aan kinderen die alleen nog maar achter hun iPad scherm aan het gamen zijn? Dan heeft u het nieuwste van speelgoedfabrikant Citizen Brick vast nog niet gezien. ‘Superlab’, zo heet het laatste initiatief van dit bedrijf. LEGO-achtig speelgoed gebaseerd op hitserie Breaking Bad.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Annelies Beltman

Uit maar liefst 500 delen bestaat Superlab, waaronder poppetjes van de personages, stofmaskers, en alles wat verder voorkomt in de tv-serie. Breaking Bad is het verhaal van scheikundeleraar en familieman Walter White die, nadat hij ontdekt dat hij kanker heeft, besluit om drugs te gaan maken en verkopen met alle gevolgen van dien. En ja, ook de inmiddels beroemde RV, die in de serie wordt gebruikt als MethLab, is nagebouwd.

Speelden wij nog ‘politie&boef’, met Superlab kunnen uw kinderen ‘drugslabje’ spelen. Voor 190 euro heeft u een complete set in huis, inclusief mini Walt White, Gustavo Fring en drugsparafernalia.

Het speelgoed vertoont sterke gelijkenissen met LEGO, maar de Deense fabrikant heeft niets te maken met de productie van Superlab en heeft zich er inmiddels officieel van gedistantieerd. Citizen Brick-eigenaar Joe Trupia maakte Superlab in eerste instantie voor zichzelf, omdat hij het jammer vindt dat Breaking Bad ten einde loopt. Als lopend vuurtje verspreidde het bestaan van Superlab op Twitter, wat leidde tot verontwaardigde reacties.

Heeft u toch liever dat uw kinderen zich vermaken met hun iPads en gewone LEGO dan met Superlab, dan heeft u geluk: het is volledig uitverkocht.