Spring naar de content

Louis van Gaal: ‘Zonder mij zou VI een maandelijks programma zijn’

Mijn vrouw Truus vindt dat ik een mediatrainer moet nemen. Of een kalmeringstrainer, zoals zij het noemt. “Nu is de maat echt vol,” zei ze toen ze van de week de gehaktballen op tafel zette. Johan Derksen noemde me maandagavond in Voetbal International een gevaarlijke gek. Moet je horen wie het zegt, met z’n haatdragende ogen en vuige snor. Johan heeft makkelijk praten, beetje eenzijdig lullen aan een tafel met 800.000 kijkers, zonder weerwoord. Want áls hij een weerwoord krijgt, van Wilfred Genee bijvoorbeeld, loopt hij weg.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Carlijn Vis

Ik laat me gaan ja, op persconferenties en op het veld, omdat ik hart voor de zaak heb. Vuur, passie. Winnersmentaliteit. Ik ben benieuwd hoe hij zou reageren op die idioot domme vragen van sportjournalisten. Week in week uit, iedere keer hetzelfde achterlijke gelul. “Denk je dat het beter was geweest als…,” “Hadden we gewonnen als…” Jezus, wat kan ik daar pissig van worden. ALS IK HET WIST, HAD IK DAT TOCH WEL GEDAAN?!

Mijn houding ga ik mooi niet veranderen, ik ben wie ik ben en ik haat die simpele zielen. Maar haat ligt dichtbij liefde. Ja ja, het zou zo een Cruijffiaans spreekwoord kunnen zijn, maar het is een Van Gaaltje. Uiteindelijk houden die drie van VI toch van me omdat ik tv maak. Ik verdien een bos bloemen van die mafkezen. Dankzij mij hebben ze wat om over te praten en lukt het de heren om weer negentig minuten vol te krijgen. Zonder mij zouden ze een maandelijks tv-programma zijn.

Ze klappen zo idioot uit de school om kijkcijfers voor hun zielige praatprogramma te halen. En omdat ze op hun pik zijn getrapt dat ik niet bij ze aanschuif. Ze vragen me al tien jaar, maar ik pieker er niet over. Drie tegen één, kom op zeg, daar doen we in de voetballerij niet aan.

Van Oostveen is tenminste een verstandige kerel, daar kan Derksen nog wat van leren. Het gaat om het resultaat, makker. En ik ga ervoor zorgen dat Nederland heel ver komt in Brazilië. En daarna kap ik ermee.

 

Schrijfster Carlijn Vis kruipt wekelijks ‘in de huid van’ iemand die in het nieuws is. Deze week Louis van Gaal naar aanleiding van de rel tussen hem en Johan Derksen, die Van Gaal in de uitzending van Voetbal International een idioot, walgelijke man en gevaarlijk mens noemde.