Spring naar de content

Internetconsultatie: nog meer plaats voor de mening van Henk en Ingrid

Neemt u wel eens de moeite de lezersreacties op een artikel van een willekeurige nieuwssite te lezen? Minister Henk Kamp van Economische Zaken waarschijnlijk niet. Die denkt namelijk nogal naïef over het niveau van de Nederlandsche Mening. Hij lanceert namelijk een site waar burgers ‘mee kunnen denken’ over nieuwe wetten.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Eva Bosgraaf

Op internetconsultatie.nl kunnen Henk, Ingrid en al hun vrienden hun mening kwijt over wetten die in de maak zijn. De minister wil op deze manier wetsvoorstellen ‘begrijpelijker maken’ voor burgers en de ‘werking van de regelgeving verbeteren’. Als het aan Kamp ligt wordt internetconsultatie vanaf volgend jaar zelfs het uitgangspunt bij alle nieuwe wetten en regels.

Gelukkig is de kans klein dat het project van de overheid een doorslaand succes wordt onder de spuiers van willekeurige meningen. De site is bijvoorbeeld zo onaantrekkelijk vormgegeven (namelijk in die DDR-achtige opmaak van alle rijksoverheid-sites) dat vrijwel niemand er voor zijn plezier zal gaan rondkijken.

Bovendien zijn wetsvoorstellen wetsvoorstellen, in al hun degelijke saaiheid. Want zeg nou eerlijk: wilt u spontaan meepraten over het ‘voorontwerp monistisch bestuursmodel coöperatie en onderlinge waarborgmaatschappij?’ Of buigt u zich liever op uw vrije zaterdagmiddag over een aantal vragen over de actualiseringsmethodiek waarde kavel A7?

Op Powned waren de reaguurders alvast gematigd enthousiast. We zijn benieuwd naar uw doorwrochte mening!

reaguurders