Spring naar de content

De paardensprongen van de voormalige Nieuwe Maldini

Iemand vroeg eens aan Francesco Coco wat zijn grootste hobby was.
“Vrouwen,” antwoordde hij. Ooit was Francesco Coco de gedoodverfde opvolger van Paolo Maldini bij AC Milan. Hij bezat alles wat de moderne linksback nodig had: hij was sterk, snel, gaf goede voorzetten, en kon ook nog koppen. Er was maar één ding waar Coco wat minder goed in was: maat houden.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Frank Heinen

Barcelona
Zijn loopbaan is een opeenvolging van onnavolgbare paardensprongen op een schaakbord. Van Milan vertrok hij naar tweederangsclubs als Vicenza en Torino, om het daar tot Italiaans international te schoppen, en vervolgens naar Barcelona te verhuizen, alwaar hij mislukte en terugkeerde naar Milan, dat hem ruilde tegen Clarence Seedorf, waarna er bij Inter geen enkele toekomst meer was voor Francesco Coco.
Nog geen dertig was hij, en zo goed als uitgerangeerd. Zijn internationale bekendheid dankte hij al lang niet meer aan afgemeten voorzetten, maar aan de steeds mooier wordende modellen en actrices die hij met de regelmaat van de klok binnenhengelde en weer teruggooide.

Celebrity Love Island
Hij vertrok naar Engeland, en leek een contract af te dwingen bij Manchester City. Maar dat zag van zijn diensten af toen hij vlak voor de afsluitende conditietest in de gang op zijn dooie gemak een sigaret opstak.
Ook Ajax was even voor hem in de markt, maar schrok op het laatste moment terug. En zo moest Francesco Coco zijn loopbaan voortijdig beëindigen… Om meteen een nieuwe te beginnen: als acteur. Hij verhuisde naar Hollywood, maar ook daar zaten ze niet op de diensten van een ongeschoolde ex-voetballer te wachten.
Veel verder dan een deelname aan het programma Celebrity Love Island is het met de acteercarrière van Francesco Coco nooit gekomen.
Het modelabel dat hij oprichtte was een stuk succesvoller, met name dankzij het werk van zijn vader Nino.

Volgens de laatste berichten woont Francesco Coco weer in Milaan, waar hij werkt als makelaar. Als hij maar niet te hard werkt; een mens moet tijd overhouden voor hobby’s.