Spring naar de content

Henk Krol: ‘Allemaal egootjes bij 50Plus’

Henk Krol, voorman van 50Plus, heeft er sinds afgelopen weekend een directe opponent bij in de politieke bejaardenvijver: OPA, wat staat voor Ouderen Politiek Actief.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Marthe van Engen

Oprichter van OPA, Dick Schouw, heeft al vele politieke partijen achter zich gelaten – waaronder 50Plus. Met een sloot aan ervaring, veel politiek knowhow en een enorme ambitie (in maart 2014 wil OPA al in twintig gemeenten meedoen met de gemeenteraadsverkiezingen en overweegt ook mee te doen aan landelijke verkiezingen).

Gister nam Pownews-sterverslaggever Rutger Castricum dan ook poolshoogte bij Schouw en Krol. Want wat zijn precies de verschillen met 50Plus? Hoe serieus moeten wij deze concurrentie nemen? ‘Wij willen dat mensen met ervaring, kennis en kunde – dat zijn meestal ouderen – mee gaan doen in de politiek. 50Plus doet dat niet goed’, aldus OPA-voorzitter Schouw.

50Plus-fractievoorzitter Henk Krol is vooral blij dat zijn oude partijgenoot een eigen partij opricht en onder een andere naam verder gaat: ‘Als er straks heibel uitbreekt, is het voor iedereen duidelijk dat het niet om 50Plus gaat.’

De toon is gezet, en het is duidelijk dat niet gerekend hoeft te worden op samenwerking tussen de partijen om de belangen van ouderen te behartigen. Wie dacht dat ouderen milder worden met de jaren komt bedrogen uit. Krol: ‘Onze partijleden zijn ook niet allemaal lieverdjes, het zijn allemaal egootjes.’

Bovenal kunnen wij ons niet aan de indruk onttrekken dat Krol de concurrentie van Schouw niet bepaald serieus neemt. Net als Powned-verslaggever Castricum trouwens. Volgend jaar maart mag OPA het tegendeel bewijzen.

Onderwerpen