Spring naar de content

Hoe dagblad Trouw uw neukgedrag onderzoekt

Dat dagblad Trouw af en toe wereldvreemde trekjes vertoont is geen geheim, maar nu is de kwijnende krant toch wel erg uit de bocht gevlogen. Het blad meet sinds een week de angstgevoelens van de lezende Nederlanders en heeft daarvoor de lollige naam de ‘Bang-O-meter’ bedacht. Blijkbaar zonder dat begrip even door Google te halen. Het is namelijk ook de naam voor een Amerikaans seksspeeltje dat meet hoeveel keer de man met zijn penis penetreert alvorens tot een orgasme te geraken.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Geert Poorthuis

Het is een populaire notie in de Nederlandse politiek en de journalistiek dat wij tegenwoordig een angstig en depressief volk vormen dat zich van crisis naar crisis sleept en tot overmaat van ramp nu ook nog eens 6 miljard moet bezuinigen, sorry, ombuigen. Bij Trouw, waar toch al weinig redacteuren met een zonnige inborst werken – die protestante somberheid zit er nog steeds in – hebben ze daarom bedacht dat het wel goed zou zijn om daar eens een objectief onderzoek naar te verrichten. Voilà, de Bang-O-meter.

De ‘meter’ bestaat uit een twintigtal vragen, en uiteraard hebben we die in de goede traditie van participerende journalistiek even ingevuld. Erg creatief zijn ze niet bij Trouw. Het gaat van vragen over het opendoen van uw voordeur via hangjongeren op straat tot de invloed van de Europese Unie op onze welvaart en veiligheid. Je zou bijna denken dat een functionaris van de Partij voor de Vrijheid Trouw behulpzaam is geweest bij het opstellen van de vragenlijst. Na het invullen van de lijst krijgt de lezer een aantal uitslagen voorgeschoteld die de mate van angst op verschillende terreinen aan moet tonen.

De toegevoegde waarde van deze enquête ontgaat ons geheel. Naar de oorzaken van de eventuele angsten wordt in het geheel niet gevraagd, en nog minder worden oplossingen aangereikt. Wat Trouw met de uitslagen gaat doen is evenmin duidelijk. Daarover volgt ‘binnenkort’ meer, aldus de website van Trouw. Ja, die hebben ze wel degelijk. Wij vermoeden dat er ter redactie wordt gewerkt aan een mooie bijlage over ‘De angsten van Nederland’, waarin allerlei gereformeerde zwartkijkers ons nog dieper de ellende in prevelen. Die kan dan snel bij het oud papier.

Voor wat betreft die Amerikaanse ‘Bang-O-meter’: die is gewoon te koop bij Amazon.com en kost daar 10,70 dollar. Het is een doorzichtige plastic ring die de man om zijn penis schuift en die dan meet hoeveel keer hij zijn penis in de daarvoor bestemde opening heen en weer beweegt. Deze ‘Bang-O-meter’ hebben we (nog) niet getest. Mocht u denken over aanschaf: haast u wel, want Amazon heeft er nog maar 8 op voorraad.

Onderwerpen