Spring naar de content

Slapend rijk worden doe je zo

Minder verwachten van de overheid en meer zelf doen. Als het aan Willem-Alexander (Mark en Diederik) ligt veranderen we de klassieke verzorgingsstaat in een participatiesamenleving. Voor wie best zijn eigen broek omhoog wil houden maar toch liever lui dan moe is: zo word je slapend rijk.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Eva Bosgraaf

Dertienduizend euro verdienen in ruim twee maanden? Dat je bij ruimtevaartorganisatie NASA als astronaut goed boert mag geen verrassing zijn, maar dat je er ook als testobject bovenmodaal verdient is opmerkelijk. De NASA zoekt mensen die 70 dagen in bed willen blijven liggen. Als testpersoon mag je onbeperkt gamen en surfen, je vrienden en familie op bezoek laten komen, en je eten en drinken wordt voor je gemaakt. Als beloning voor deze zware taak krijg je na afloop vande  NASA 18.000 dollar.

De NASA wil met het experiment onderzoeken wat de effecten van microzwaartekracht op het menselijk lichaam zijn. En omdat een paar lucky bastards twee maanden lang vertroetelen én overbetalen in een testomgeving nu eenmaal goedkoper is dan diezelfde experimenten uitvoeren in de ruimte, koos de ruimtevaartorganisatie voor die eerste optie.

Volgens de NASA is de baan overigens helemaal niet zo makkelijk als hij lijkt: twee maanden op bed liggen vraagt nogal wat van een lichaam. Van kandidaten wordt dan ook verlangd dat ze over een uitstekende conditie beschikken. De NASA verwacht namelijk dat de testpersonen na 70 dagen onder andere een opgezwollen hoofd, verzwakte bloedvaten en verschijnselen van osteoporose in een vergevorderd stadium zullen hebben.

Wil u ook slapend rijk worden? Online solliciteren kan hier

Onderwerpen