Spring naar de content

Simpsons-fans in de ban van te vroeg gestorven tekenfilmheld

De aangekondigde dood van een van de personages uit The Simpsons heeft gezorgd voor grote onrust in het fictieve Springfield (USA) en de rest van de wereld. Cartoonliefhebbers hebben geschokt gereageerd op een uitspraak van Simpsons-producent Al Jean: in het nieuwe seizoen zal één van de personages sterven. Wie dat is, is nog onbekend.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Eva Bosgraaf

Langstlopende animatieserie ooit
The Simpsons is de langstlopende tekenfilmserie in de Verenigde Staten ooit. Ter promotie van de start van het vijfentwintigste seizoen vertelde de producer aan The Sun News dat een van de personages het einde van het seizoen niet zal halen én dat de acteur die dat personage vertolkt een Emmy-award voor zijn rol gekregen heeft. Die aanwijzing maakt het raden naar het slachtoffer niet makkelijker: sinds het begin van de serie in 1989 zijn veel Simpsons-acteurs onderscheiden voor hun rol. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat het slachtoffer een van de hoofdpersonen Homer, Marge, Bart of Lisa wordt. Maar net zo goed zou de serie het in seizoen zesentwintig zonder een van de bijfiguren moeten stellen.

Op internet wordt druk gespeculeerd over wie het slachtoffer zal zijn. Niet dat in Springfield nog nooit eerder iemand is dood gegaan. Maar onder de zestien sterfgevallen in het fictieve plaatsje waren vooral bejaarden. Ook nu wordt de name van Abe Simpson, de stokoude vader van Homer, het meest genoemd als potentieel slachtoffer.

Onsterfelijk
De dood van een tekenfilmpersonage kan bijdrage aan de faam van een serie. Wie herinnert zich niet de tragische dood van de moeder van Bambi of de vader van Simba? Of het legendarische sterven van Southparks Kenny? Maar misschien wel de meest indrukwekkende tekenfilmdood komt uit 1986. Toen ging Optimus Prime dood. Als Bart Simpson komend jaar sterft, zal The Simpsons alleen maar onsterfelijker worden.