Spring naar de content

Marokkaanse zoen gaat viral na arrestatie

Een jong Marokkaans stelletje en de jongen die hen fotografeerde, werden onlangs gearresteerd voor een zeer ernstige zaak: ze brachten het land in rep en roer met een foto waarop het stelletje zoenend te zien was. De verliefde tieners maakten zich schuldig aan verstoring van het publieke fatsoen. Ook de fotograaf trof blaam, doordat hij de foto openbaar maakte.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Sjoerd Hartholt

affaire-baiser-nador-maroc

Sinds donderdag zijn de drie jongeren veilig opgeborgen zodat ze de orde niet langer kunnen verstoren met hun vreselijke gezoen, al zijn ze nu tijdelijk vrij voor een bezoekje aan de rechtbank, die het drietal mogelijk een forse straf gaat opleggen.

BWDnFXWIQAACAOB

De impact van de verachtelijke daad is goed te merken aan de stroom aan reacties. Zo krijgen de jongeren wereldwijde steun van een hele boel zoenende mensen. Al Jazeera meldde al dat er zich bij het jeugddetentiecentrum, waar de zoeners waren ingesloten, zich een woedende menigte Marokkanen had verzameld die fanatiek protesteerde tegen het besluit. In andere landen worden duizenden foto’s geüpload op Twitter onder de hashtag  #Freeboussa. (#Freekiss)

Onderwerpen