Spring naar de content

Malala steelt The Daily Show

De Nobelprijs voor de Vrede mag dan aan haar voorbij zijn gegaan, Malala Yousafzai leverde gisteravond een prestatie die maar weinig mensen haar nadeden: John Stewart met zijn mond vol tanden laten staan. De anders zo scherpe komiek en presentator werd in The Daily Show volkomen weggeblazen door het pleidooi voor pacifisme dat de 16-jarige activiste hield.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Carlijn Teeven

“Ik weet dat je vader backstage staat en trots op je is. Maar zou hij boos zijn als ik je zou adopteren?”, probeerde Stewart na afloop nog te grappen. Tevergeefs: Malala had zijn show al lang gestolen.

Dat de Pakistaanse tiener de Nobelprijs voor de Vrede vandaag niet kreeg toegekend, zou te maken hebben met het feit dat ze te jong is (ze was de jongste genomineerde ooit). Ook zou het haar veiligheid in het geding kunnen brengen. Gisteren won Malala, die vorig jaar door de Taliban in haar hoofd werd geschoten, overigens wel de Sacharovprijs van het Europese Parlement, een prijs voor ‘de vrijheid van denken’.

De uiteindelijke winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede was de OPCW (Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens). En het bleek nog best lastig voor het Nobelcomité om met die organisatie in contact te komen.