Spring naar de content

Geruchtencircuit: Opzij gaat wel/niet verdwijnen

MET UPDATES: Wat een tweet van Max Pam al niet kan veroorzaken. De doorgaans goed geïnformeerde journalist meldt dat WPG uitgevers onder curatele staat van de Rabobank en dat de titels Opzij en J/M ermee gaan stoppen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Annelies Beltman

Naamloos

Een belletje naar de redactie van Opzij is genoeg om het gerucht dat het opinieblad voor vrouwen wordt opgedoekt te ontkrachten. Een voorlichter meldt dat het blad ‘beslist niet verdwijnt’. Korte tijd hierna meldt het blad zelf op Twitter dat Max Pam onzin verkondigt:

3

Op Twitter reageert de redactie van J/M ook verbaasd:

2

Net als een paar weken terug, toen op de sociale media het gerucht ging dat VIVA, Nieuwe Revu en Flair zouden verdwijnen en DWDD al een in memoriam organiseerde. Op het twitteraccount van Pam blijft het sinds de melding van het ‘nieuws’ stil. Indien er meer informatie naar buiten komt, zal die aan het artikel worden toegevoegd.

UPDATE 17.03: Scheidend hoofdredacteur Margriet van der Linden reageert via Twitter:

4

 

UPDATE 17.36: Eén van de nieuwtjes die Max Pam in zijn tweet naar buiten bracht is inmiddels bevestigd:

5

UPDATE 17.40: Ook melden oud-hoofdredacteur van HP/De Tijd Jan Dijkgraaf en media-innovatie-strateeg Marianne Zwagerman dat het gerucht dat WPG onder curatele staat al langer gaat.

7

6

 

UPDATE 17.40 René Lukassen, economieredacteur van RTL, meldt dat er wel degelijk financiële problemen tussen WPG en Rabobank zijn:

8

 

UPDATE 17.48: WPG (zie tweet Lukassen hieronder) komt met een persbericht waarin het aankondigt zich strategisch te gaan heroriënteren. Eind november verwacht men een plan op tafel te hebben, tot die tijd zet men het commentaar stop.

10