Spring naar de content

Nooit meer nat!

Hoe vaak is uw telefoon al in de gootsteen, de wc of een plas water gevallen? En wanneer heeft u voor het laatst uw favoriete broek, shirt of spencer verpest met moeders spaghettisaus? Deze narigheid kan voorgoed verleden tijd zijn dankzij NeverWet, een goedje dat door een stel Amerikaanse nerds is ontwikkeld.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Jessey de Graaf

Het lijkt te mooi om waar te zijn: een spray die alles, maar dan echt alles wat vochtig is afstoot. Haal alle onderdelen van je telefoon los, spray ze een voor een in met NeverWet en je kunt hem tigduizend keer in een plas water laten vallen zonder dat hij stuk gaat.

Klodder mosterd
Hetzelfde geldt voor kleding. De spray is superhydrophobic, wat wil zeggen dat alle materialen die u ermee behandelt met een waterdicht laagje worden omhuld. Spuit een klodder mosterd op uw Nike Air Max en de gele substantie glijdt zo van uw schoen af: like a sliding baby.

Achter deze magische spray zit een gelijknamig Amerikaans bedrijf. NeverWet richt zich op innovatie binnen de nanotechnologie, waarmee dit soort wondermiddelen mogelijk wordt. Het geheim is dat NeverWet de contacthoek van een materiaal verhoogt. Hierdoor wordt voorkomen dat een waterdruppel zich uitspreidt en het vocht in allerlei hoeken en gaatjes kan dringen. Het werkt net zo als het in de was zetten van uw auto. Op onderstaand YouTube-filmpje leveren de makers het bewijs: welke vloeistof u ook op een ingespoten voorwerp deponeert, het wordt nooit, maar dan ook nooit nat!

Weg met die paraplu!
Het is bizar, raar en misschien zelfs een beetje eng, maar volgens deskundigen zijn dit soort sprays de toekomst. Waarom nog waterdichte producten op de markt brengen (of zelf kopen) als je ze voor twee tientjes even in kan spuiten? In Amerika is NeverWet al volop verkrijgbaar, en het zal niet lang meer duren voordat ook Nederlandse huismoeders ermee aan de gang kunnen.

Zouden we het wonderspul ook op onze eigen huid kunnen spuiten? Dan zouden die opzichtige regenjassen en paraplu’s eindelijk verleden tijd zijn!

Onderwerpen