Spring naar de content

Dikke Sinterklaas brengt beste in Culemborgers naar boven

De Zwarte Pietendiscussie is een klein beetje ingezakt, maar de drama’s rond het Sinterklaasfeest zijn nog lang niet ten einde. In Culemborg hebben ze wel een heel uniek probleem: Sinterklaas is te dik.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Annelies Beltman

Traditioneel komt de Goedheiligman in november aan in het land, meestal met een (stoom)boot, maar soms ook met helikopter of ander voertuig. En de tocht gaat verder op een prachtige witte schimmel. Dit jaar gaat het in Culemborg even anders. Sinterklaas is geen lange slanke man, maar een kleine, gezette man. Die de tocht voort zal zetten in een koets. Niet omdat hij te dik is overigens, maar omdat hij bang is voor paarden.

Enkele Culemborgers zijn niet blij met de nieuwe veranderingen en laten zich van hun beste kant zien: op Facebook en Twitter gaan enkele inwoners los op het onderwerp.

Een pareltje van Facebook leest u hieronder:

“Neen! we maken de persoon in kwestie zeker niet! belachelijk omdat deze te dik is of zou zijn. Maar wij maken wel het idee belachelijk dat er schijnbaar voor gekozen gaat worden om dit jaar een Sinterklaas te kiezen die qua postuur meer op een zwarte piet lijkt in de ogen van de kinderen dan op (een) de sinterklaas die ze verwachten te gaan zien. Er bestaat ook nog zoiets als de “emotionele waarde” van dit sprookje toch?”

3