Spring naar de content

Erik de Vlieger: pedo’s zijn geen mensen maar beesten

Erik de Vlieger is boos. Op pedofielen. En op alle ‘pedofielen-nuanceerders’. Gisteravond gaf hij aan tafel bij RTL Late Night zijn ongenuanceerde oordeel over beide groepen. De Vlieger was te gast bij het programma in zijn hoedanigheid als miljonair en nieuwbakken columnist voor Quote, die gisteravond alweer de zeventiende editie van de Quote 500 lanceerde. Hij was overigens bijna niet aanwezig geweest.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Annelies Beltman

erikdevlieger1

Gelukkig voor RTL en Humberto Tan bereikt de miljonair uiteindelijk toch de juiste studio en veroorzaakt hij flink wat opschudding. Manuel Venderbos (presentator EO) is nog niet klaar met zijn verhaal over het nieuwe programma 3Onderzoekt of De Vlieger barst los.

In de eerste aflevering van 3Onderzoekt behandelt Venderbos pedofilie en logeert hij bij pedo Martijn Uittenboogaard. De Vlieger windt zich tijdens RTL Late Night enorm op over ‘de promotie van pedofilie’ en noemt pedofielen geen mensen maar dieren. Hij vindt dat er radicaal moet worden opgetreden: Rottumerplaat is de enige plek waar ze mogen verblijven. Quote-hoofdredacteur Mirjam van den Broeke zit erbij en kijkt er beduusd naar: de ongemakkelijkheid druipt van haar gezicht. Dat De Vlieger niet is uitgenodigd voor de nuance is duidelijk, maar of hij met dergelijke quotes Quote-lezers binnenhaalt:

“Iedereen nuanceert pedofilie. Ik mot ’t niet.”
“Ze hebben dezelfde rechten als mensen, maar ik zie ze als dieren.”
”Ik kan veel misdaden begrijpen, maar pedofilie en kindermisbruik niet.”
“Stuur ze maar allemaal naar Rottumerplaat.”

De Vlieger was zelfs een tijdje trending topic op Twitter, waar gemengd op zijn optreden werd gereageerd.

erikdevlieger2 erikdevlieger3 erikdevlieger4 erikdevlieger5

erikdevlieger6

Eén ding is sowieso duidelijk na gisteravond: pedofielen kunnen maar beter uit de buurt van Erik de Vlieger blijven.