Spring naar de content

Modepolitie van Jetta Klijnsma gaat uitkeringen schrappen

Dat was even schrikken. De toch altijd zo lief lachende PvdA-staatssecretaris Jetta Klijnsma komt in ene met een wel heel rechtse maatregel: wie zich niet netjes gedraagt of er onverzorgd uitziet en daardoor geen baan kan vinden, heeft niet langer recht op een uitkering. Drie maanden wordt je geld dan ingehouden.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Annelies Beltman

Dat slecht of onaanvaardbaar gedrag ervoor zorgt dat je (tijdelijk) geen uitkering meer krijgt, kunnen we begrijpen. Gelaatsbedekkende kleding taboe? Akkoord. Maar dat het dragen van ‘onverzorgde kleding’ (dixit Klijnsma) reden is voor stopzetting, riekt wat ons betreft naar het inzetten van de modepolitie.

Want waar ligt dan de grens? Alleen het ongeschoren hoofd van mister bigstar Johan Derksen zou hem zomaar zijn uitkering kunnen kosten. Zijn wanstaltige smaak qua pakken nog buiten beschouwing gelaten.

Voetbal International tijdens Televizier Gala

En wat te denken van Klijnsma’s collega PvdA’er Hans Spekman? Hoe lang zou het duren voordat hij wordt gekort? Wie van deze drie maakt volgens u de grootste kans op een baan?

hans spekman groot

Giel Beelen heeft gelukkig een make-over gehad. Want als hij er nu nog zo had uitgezien als in de tijd dat hij nog met regelmaat bij de radio werd ontslagen, was hij op zeker zijn uitkering kwijtgeraakt.

Sample Pictures

En niet alleen mannelijke ook vrouwen kunnen er wat van. Zo is er onze immer ordinair geklede Oh Oh Cherso-ster Barbie. Voldoet het huispak aan de Klijnsma-norm? En gelaatsbedekkende make-up en botox, is dat niet net zoiets als gelaatsbedekkende kleding?

Naamloos

 

Voor de uitkeringstrekkers die straks door Klijnsma’s modepolitie worden bekeurd: bovenstaande personen bewijzen in ieder geval dat je ook met een afwijkende kledingkeuze financieel kunt binnenlopen.