Spring naar de content

‘Verliezer’ postcode loterij alsnog op miljoenenjacht: terecht?

Er zullen weinig mensen zijn die nadat ze 125.000 euro winnen enkele weken later een rechtszaak beginnen omdat ze ‘onrecht’ is aangedaan. Arrold van den Hurk en zijn advocaat Peter Plasman doen precies dat. Is dat hebberig of terecht?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Annelies Beltman

Resumé: op 2 november doet Van den Hurk mee aan het programma Miljoenenjacht en staat hij voor de keuze door te spelen of een bod van 125.000 euro te accepteren. Hij accepteert, maar dat was niet de bedoeling. Zijn gezicht spreekt boekdelen, de verbazing bij Linda de Mol is groot en mevrouw Van den Hurk kijkt sprakeloos toe.

5 miljoen
Linda bepleit de zaak nog, maar de notaris is onbuigzaam: ‘Reglementen zijn reglementen’. Van den Hurk moet het doen met, naar later blijkt, een schamele 125.000 euro. Schamel, want in de laatste twee koffers zit 2 miljoen en 5 miljoen euro. De winst zou, had Van den Hurk door hebben mogen spelen, vele malen hoger zijn uitgevallen.

Plasman
Advocaat Plasman deed gisteren in Nieuwsuur zijn verhaal en het zou zomaar kunnen dat hij een goede kans maakt. RTL blijkt na de desbetreffende uitzending een zin te hebben toegevoegd aan het reglement:

‘Indien de finalist het bod wil aanvaarden dient hij op de ‘rode knop’ te drukken en daarmee stopt het spel.’

miljoenenjacht

(via.)

Daarnaast was er volgens de advocaat geen sprake van wilsovereenstemming, waarbij de ene partij een aanbod doet, dat door de andere partij wordt geaccepteerd.

De claim die is ingediend bij Endemol? 5 miljoen min 125.000 euro. Plasman vindt dat Van den Hurk recht heeft op zijn miljoenen. En eerlijk, wij gunnen die arme banketbakker zijn geld ook wel.