Spring naar de content

Vier redenen waarom Dokter Corrie moet blijven

Een grotendeels christelijke groep verontruste ouders doet er dinsdag alles aan om Dokter Corrie van School TV Weekjournaal van de buis te krijgen. Ze bieden een petitie aan de Tweede Kamer aan om ervoor te zorgen dat Corrie snel verdwijnt. Dat is een slechte zaak.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Sjoerd Hartholt

1. Seksuele voorlichting op school is wet
Terwijl de ouders roepen dat zij zelf wel bepalen wanneer en hoe ze hun kroost seksueel opvoeden en dat dokter Corrie dit op een uiterst ordinaire manier doet, vindt staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) dat het de verantwoordelijkheid is voor de omroepen om te kiezen wat zij wel en niet uitzenden. De NTR noemt Dokter Corrie een zinvolle en eigentijdse manier om seks te bespreken met kinderen tussen de 10 en 12. Basisscholen zijn tegenwoordig immers verplicht om kinderen seksuele voorlichting te geven. En waarom dan niet op een aansprekende manier?

2. SchoolTV Weekjournaal is een nieuwsprogramma
De bedoeling van School TV Weekjournaal is onder meer fungeren als een nieuwsprogramma voor kinderen. Dat betekent dat er ook onderwerpen die met geweld te maken hebben worden behandeld. Aanslagen en oorlogen met veel doden en gewonden dus. Terwijl de kinderen wel geconfronteerd worden met bloedige gijzelingen in Nairobi, mogen ze van de christelijke ouders niet horen wat een erectie precies is en hoe verliefd zijn werkt.

3. Ouders onderschatten hun kinderen
Terwijl de christelijke ouders hun kinderen zo goed mogelijk in hun eigen vertrouwde wereldje willen houden, zijn de kinderen in werkelijkheid al veel verder dan ze eigenlijk (willen) weten. Op steeds jongere leeftijd zijn kinderen bezig met seks en ze worden ook steeds vroeger rijp. Veel politieke partijen signaleren deze trend al en zijn daarom bezig om seks meer bespreekbaar te maken, bijvoorbeeld in christelijke gezinnen. 

4. Dokter Corrie is humor
De allergrootste reden waarom Dokter Corrie op de buis moet blijven is misschien wel omdat de kinderen met haar weglopen. Kinderen tussen de 10 en 12 doen niets liever dan grappen maken over piemels en Corrie weet in haar programma’s altijd de nodige reuring te veroorzaken, met voor de jeugd aansprekende gasten zoals voetballers en rappers. Behalve dat de kinderen even flink kunnen lachen tijdens de serieuzere nieuwsonderwerpen, leren ze ook nog eens iets bij over hun eigen gevoelens en lichaam. Oordeel zelf.

 

Onderwerpen