Spring naar de content

Geen Gouden Bal voor Mike van Duinen

Mike van Duinen wordt niet Wereldvoetballer van het Jaar 2013. De strijd om de Gouden Bal zal gaan tussen Franck Ribéry (Bayern München), Cristiano Ronaldo (Real Madrid) en Lionel Messi (FC Barcelona). De naam van de ADO-spits ontbreekt bij de genomineerden.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Frank Heinen

Van Duinen zelf reageert nuchter op het nieuws: “Achteraf zeg je: het is een teken aan de wand als je niet op de shortlist staat, maar goed: de FIFA is niet altijd even goed te volgen, dus dan hou je op de een of andere manier toch hoop.”

Smakenkwestie
Van Duinen kent een uitstekend seizoen in Den Haag, waar hij onder meer tekende voor de winnende treffer tegen FC Twente.
“De Gouden Bal zou echt een bekroning op een lekkah jaartjah geweest zijn, maar ze hebben anders beslist. Kennelijk is hard je best doen en je doelpunten meepikken in de Eredivisie niet meer bepalend en zien ze spelers liever uitblinken bij topclubs en op grote toernooien. Dat is een smakenkwestie, maar ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik niet een klein beetje teleurgesteld ben.”

Ook Van Duinens trainer, Maurice Steyn, heeft met verbazing kennisgenomen van het lijstje genomineerden. “Mooiweervoetballers, alle drie. Dat ikzelf niet genomineerd ben als Coach van het Jaar begrijp ik wel – want die prijs moet Alex Ferguson krijgen, die man is een icoon. Voor dat soort mensen kun je alleen maar je petje afnemen. Ja, zelfs ik. Maar dat Mikes naam niet eens bij de genomineerden staat, na een eerste seizoenshelft waarin hij gewoon vier prachtige goals maakt, dan vind ik dat vreemd. Je hoort vaak dingen over dat de FIFA niet helemaal zuiver op de graat zou zijn, qua corruptie en zo. En als je dit dan allemaal ziet gebeuren, ja, dan denk ik daar het mijne van.”

Van Duinen heeft nog niet alle hoop op een eerbetoon op het FIFA-Gala van 13 januari verloren. “Messi is geblesseerd, Ronaldo niet populair bij Blatter en Ribéry is Frans. Dat zijn allemaal geen aanbevelingen. Het belangrijkste is dat ik me nu tot de winterstop gewoon op mijn eigen spel blijf concentreren, alles blijf geven voor ADO en dan weet je nooit wat er op de 13de allemaal nog kan gebeuren.”

Laarmans
Bram van Polen (FC Zwolle), ook niet bij de laatste drie, was gisteren niet bereikbaar voor commentaar. Zijn zaakwaarnemer Frans Laarmans stelt dat Van Polen ‘sowieso al nergens op rekende’.