Spring naar de content

Yolanthe Sneijder-Cabau: ‘Wes gaat altijd voor’

Ze acteert, presenteert en heeft een sieradenlijn. Noem haar ouderwets, maar de carrière van manlief Wesley Sneijder komt op de eerste plaats. Toch heeft Yolanthe Sneijder-Cabau (28) onvermoede kanten voor een voetbalvrouw. Jojanneke van den Berge gaat in het nieuwe nummer van HP/De Tijd in gesprek met Yolanthe over geloof, hoop en liefde in Istanbul.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Paul Geraedts

“Mensen zien vaak de leuke dingen: de mooie rollen die ik speel, de fotoshoots, flashes van mijn bestaan. En ze denken: haar leven is rozengeur en maneschijn, Wesley is voetballer, zij actrice en presentatrice, hij speelt bij een topclub, ze wonen samen in het buitenland, haar haar zit altijd goed, et cetera. Maar we zijn nog steeds mensen, we hebben ook te maken met de mindere dingen.”

“Ik heb besloten dat Wesley voorrang krijgt met zijn carrière, een voetballer heeft maar een beperkt aantal jaren. Zelf ben ik gevraagd voor een tv-serie over het Ottomaanse rijk, maar daarvoor moet eerst mijn Turks goed genoeg zijn. Wes kent een paar zinnetjes, en die herhaalt hij dan de hele dag door, ha ha! Maar hij heeft een talenknobbel, ik kijk er niet van op als hij in een keer vloeiend Turks spreekt. Zo ging het in Spanje en Italië ook.”

“Ik denk wel dat er de laatste jaren minder zwart-wit over me wordt gedacht wordt. Ik weet nog dat ik mezelf een keer in een tankstation op zeven covers van bladen zag staan: allemaal verzonnen verhalen. Maar ik weet zelf hoe het zit en…”

Ze wijst naar boven.

“God weet alles, en dat is voor mij het belangrijkst.”

Wesley is katholiek geworden. Voor jou?

“Voor zichzelf. Toen wij een relatie kregen stelde hij veel vragen, was enorm geïnteresseerd in wat ik vroeg en dacht als ik aan het bidden was. In Milaan gingen we elke zondag naar de kerk. Hier in Istanbul zijn we nu een paar keer geweest.”

Lees het hele interview van Jojanneke van den Berge met Yolanthe Sneijder-Cabau in het dubbeldikke winternummer van HP/De Tijd, dat vanaf 11 december in de winkel ligt. Bekijk hier de overige onderwerpen, of sluit hier een abonnement af.

Onderwerpen