Spring naar de content

Hoe Beyoncé keer op keer de wereld verovert

Een gouden stem, power, een fluwelen huid, mooie billen, een grootse carrière – zowel solo als met Destiny’s Child – een eigen kledinglijn, eigen parfum, een man die even succesvol is als zijzelf, een prachtdochter. Wat wil Beyoncé Knowles nog meer?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Annelies Beltman

Leerden we haar kennen als de leadzangeres van girl group Destiny’s Child, in matchende outfits ontworpen door La Knowles’ moeder, tegenwoordig doet de powervrouw het alleen. En hoe!

Op vrijdag de dertiende – Beyoncé doet kennelijk niet aan bijgeloof (waardoor we nog meer van haar gaan houden, geef toe) – lanceerde de zangeres onaangekondigd een visueel album. Veertien nieuwe tracks en zeventien videoclips (waarvan er dus veertien bij de nieuwe nummers horen) kunnen sinds een paar dagen exclusief op iTunes worden gedownload. In drie dagen werd de video maar liefst 828 duizend keer gedownload, en het enige wat Beyoncé hoefde te doen was een teaser op Instagram plaatsen met de tekst Surprise!

In een tijd waarin alles uitlekt via het internet, wekte het wereldwijd stomme verbazing dat Beyoncé in het diepste geheim een album had weten te houden maken. En wat voor een album: de recensies zijn lovend. De Volkskrant noemt het haar beste album tot nu toe en stelt dat ze haar concurrentie nu voorgoed achter zich laat. NRC Handelsblad lanceert het woord Beyoncétje: het uit het niets een album uitbrengen. 

Volgend jaar komt La Knowles twee keer in Ziggo Dome; beide concerten waren op de dag dat de verkoop begon direct uitverkocht. Beyoncé, a girl who runs the world.

Onderwerpen