Spring naar de content

Hoe #ONNOGATE de gemoederen écht bezighoudt

Het Amerikaanse Congres stemde donderdag in met een tweejarige begroting, De Federal Reserve plande het afbouwen van zijn steunbeleid, de Europese Unie bereikte een akkoord over een nieuw saneringsfonds voor banken, terwijl de Nederlandse coalitie en oppositie het eens werden over een verlaging van de pensioenopbouw. Maar dat leek niemand écht te boeien, want in een Maastrichts gemeentehuis vond #ONNOGATE plaats.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Sjoerd Hartholt

De busjes van de vele televisiezenders die zich in Maastricht hadden verzameld, stonden nog voor de kerstviering van Maastricht, waar burgemeester Hoes zou gaan speechen, gebroederlijk naast elkaar opgesteld. De mediawereld leek het eens: dit was toch wel hét nieuws van de dag. Op Twitter circuleerden de foto’s van een verzameld persleger in de gangen van het Maastrichtse gemeentehuis, terwijl twitteraars zich in de handen wreven met allerhande plaatjes van dildo’s, verwijzingen naar homofilie en verbasteringen van Flikken Maastricht.

Bbx40CjIEAA4D5I
(Via)

De reuring werd nog groter toen bleek dat PowNews stomtoevallig een liveverbinding had met de gemeenteraad waarin #ONNOGATE na de kersttoespraak werd besproken. Iemand had de hoorn van de telefoon er niet opgelegd, dus PowNews kon meeluisteren. De Europese Unie bleek net akkoord over een saneringsfonds voor banken, maar dat de afgeluisterde gemeenteraad op dat moment de Maastrichtse burgemeester wilde laten aanblijven, deed de sociale media pas echt op zijn grondvesten trillen.

BbyvbSmCQAALttQ.jpg large
(Via)

De besprekingen over Hoes’ avontuurlijke liefdesleven waren daarmee nog lang niet ten einde. De raadsleden en burgemeester gingen nog uren door, tot diep in de nacht. Het aanwezige journaille op de gang ging er maar bij zitten. Fotoredacteuren van kranten en persbureaus wisten: ik kom vanavond wat later thuis. Terwijl het financiële nieuws de beurzen een vlucht omhoog liet maken, er beslist werd over inkomens van bijna de gehele Nederlandse bevolking en er een noodzakelijk saneringsfonds was gelanceerd, was er pas diep in de nacht duidelijkheid inzake de Maastrichtse perikelen: burgervader Hoes krijgt nog een kans! Onno mag blijven! Eindelijk, ‘s lands media kon gaan slapen.

BbziPPoIYAAM5Ib.jpg large
(Via)

Onderwerpen