Spring naar de content

Vera Cornel: ‘Ik leef in mijn eigen bubbel’

HP/De Tijd Expo geeft jonge kunstenaars een podium om hun werk te tonen. Waarom? Omdat er veel moois wordt gemaakt én om uw ogen te verwennen. Deze week: de 20-jarige Vera Cornel uit Rotterdam.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Vera Cornel (1993) studeerde vorig jaar af aan het Grafisch Lyceum te Rotterdam, afstudeerrichting Fotografie. Cornel woont in Rotterdam en werkt sinds kort als freelance fotograaf.

Over haar werk
“In mijn werk laat ik mijn gevoel spreken. Ik kan namelijk geen beelden maken waar ik niets bij voel. In het dagelijks leven heb ik relatief veel moeite om mijn gevoelens te uiten, maar via beeld lukt dat gek genoeg wel. Wanneer ik iemand portretteer praat ik eerst een poos met hem of haar, pas dan kan ik aan de slag. Ik moet eerst weten wat voor een soort persoon het is voordat ik hem of haar op de foto zet. Inspiratiebronnen heb ik niet echt. Ja, mijn opa. Door hem ben ik gaan fotograferen. Ik volg geen nieuws, lees geen blogs en zoek ook niet bewust naar het werk van andere fotografen. Ik leef in mijn eigen bubbel waarin alles mag en kan.”

Meer werk van Vera Cornel vindt u hier.

SONY DSC
Blauw, 2013
Waterman
Waterman, 2013
Ingred
Ingrediënten, 2013
SONY DSC
In bloei, 2012
Grafisch
Huidplakken, 2013
SONY DSC
Waterman, 2013
VC michelle VCornel(c) copy
Michelle, 2013
VC vcornel zelfportret_MG_3564
Vera, 2013
VC mark minkman _MG_4049 copy copy
Mark, 2013
VC VCornel(c) _MG_2942 copy
Willem, 2013

 

Ben je een jonge kunstenaar (student of pas afgestudeerd) en heb je tien kunstwerken die je in Expo wilt tonen? Neem contact met ons op.

——
  Download deze gratis app om ons maandblad op uw tablet te lezen
  Volg HP/ De Tijd en Nick Muller
  Volg HP/ De Tijd op Facebook

Onderwerpen