Spring naar de content

Leon Verdonschot: ‘Zielloze Wilma Nanninga is kruising tussen Teletubbie en Barbapapa’

Het kan Nieuwe Revu-columnist Leon Verdonschot (tevens journalist, schrijver en debatleider) ‘geen reet schelen’ wat er gebeurt in Utopia, maar hij wil toch iets zeggen over hoe Telegraaf-journalist en Utopia-fan Wilma Nanninga verslag doet van de gebeurtenissen in het SBS6-programma.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Frank Verhoef

Als Verdonschot ergens een bloedhekel aan heeft, dan is het wel een showbizzjournalist Nanninga. En dus loopt hij helemaal leeg in zijn wekelijkse column in het blaadje dat mogelijk later dit jaar niet meer bestaat. Nanninga heeft een eigen Utopia-rubriekje in Privé TV en dat zint Verdonschot niet. Enfin, een journalistenfittie dus, die zijn altijd het leukst. Let’s get ready to rumble!

Verdonschot vindt Privé TV van De Telegraaf ‘tamelijk hilarisch’. Hij vraagt zich alleen wel af waarom Nanninga soms het programma presenteert vanuit huis en niet van achter de tafel in de studio. “Aanvankelijk dacht ik aan een praktische reden: het is een wat krappe tafel en je bent een verre van knappe vrouw (je lichaam lijkt nog het meest op een kruising tussen een Teletubbie en Barbapapa).”

Maar dat is niet de reden, denkt Verdonschot bij nader inzien. Volgens hem staat de baan van Nanninga op het spel. “Het grappige is dat je precies schrijft zoals je praat,” aldus Verdonschot tegen Nanninga. “Je woordenschat is tamelijk beperkt.” Nanninga maakte bijvoorbeeld een fout in een van de uitzendingen, toen ze over een Utopia-kandidaat zei dat ze ‘met haar hart onder haar arm’ liep.

Woest kan Verdonschot daarvan worden, foute uitdrukkingen. “Geniaal: een item van één minuut moeten volpraten, daarin één uitdrukking gebruiken en zelfs die nog verneuken.” Een laatste uithaal naar Nanninga, om het helemaal af te maken: “Beste Wilma, de uitdrukking luidt: met zijn/haar ziel onder zijn/haar arm lopen. Al kan ik me goed voorstellen dat jij dat woord niet kent; ziel.”

Wij zijn vooral heel benieuwd of de ‘ziellloze’ Nanninga zo over haar heen laat lopen door een columnist van de Nieuwe Revu. Misschien dat ze nog een minuutje over heeft in Privé TV, speciaal voor de allerlaatste roddels en geruchten over Verdonschot. Fittie!