Spring naar de content

Trend: tv-vrouwen steeds jonger, tv-mannen ouderwets oud

In juni wordt RTL Nieuws-gezicht Margreet Spijker vijftig. Is die leeftijd voor tv-mannen geen enkel probleem (Matthijs van Nieuwkerk en Jeroen Pauw zijn 53, net als Rob Trip), voor tv-vrouwen betekent het vaak: exit.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker
merelwestrikStaand2
Merel Westrik

Dan zegt een woordvoerder van je zender na zestien jaar opeens dat je ‘een uitstekende presentatrice’ bent, ‘maar niet meer voor RTL Nieuws’ (au!). En dat de zender ‘een bepaald soort urgentie wil uitstralen’ en daar ‘pas jij niet bij’ (nog meer au!).

Een dag later maakt de zender bekend wat ze bedoelen met een urgentere uitstraling: tien jaar jonger en twaalf tinten blonder. Wat ook pleit voor nieuw gezicht Daphne Lammers: als ze trouwt, nodigt ze Albert Verlinde uit voor haar bruiloft. Met camera’s.

Eerder nam RTL Nieuws afscheid van Suzanne Bosman (die volgend jaar vijftig wordt), ten faveure van Merel Westrik (34).

Eva crusht Sven
Dat jong beter scoort dan oud zien we sinds drie weken overduidelijk als we de kijkcijfers van interviewprograma Eén op Eén tegen het licht houden. Als Eva Jinek presenteert, blijven er steevast meer kijkers hangen dan als Sven Kockelmann de vragen stelt. Toch zijn er nog geen geluiden om Kockelmann (44) in te ruilen voor een jonger exemplaar.