Spring naar de content

Boze Leidenaren stellen ultimatum in zaak Benno L.

Gisteravond debatteerden Jeroen Pauw en Paul Witteman met advocaat Jan Vlug en duo-raadslid Tomas Kok (Leefbaar Leiden) over de komst van Benno L. naar Leiden. Toen dat nieuws afgelopen zaterdag omwonenden bereikte, pakte een deel van hen geheel verwacht de hooivorken en fakkels om te demonstreren voor de seniorenflat die L. onderdak geeft.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Kevin van Vliet

Een deel van deze boze Leidenaren was gisteren ook aanwezig in de uitzending. Een van hen, Priscilla, richtte een Facebookpagina op getiteld BENNO L moet weg uit leiden (de pagina is inmiddels offline gehaald). De woede is groot omdat ze zijn voorgelogen door hun eigen burgemeester, maar op de eerste plaats natuurlijk omdat ze bang zijn voor de veiligheid van hun kinderen.

Een verhitte discussie in het programma van de verschillige omroep was het gevolg – je moet wat om RTL Late Night voor te blijven, die overigens ook aandacht aan Benno L besteedde. Stokpaardjes waren dat alle pedoseksuelen Leiden zo snel mogelijk verlaten, en in het geval van Benno L. heeft burgemeester Lenferink tot zaterdagochtend acht uur om de pedoseksueel en zichzelf uit de stad te verwijderen. Als L. dan nog niet weg dan zullen deze Leidenaren er – naar eigen zeggen – ‘zelf werk van maken’. Op welke manier ze dat dreigen te doen is onduidelijk.