Spring naar de content

Anne Stolwijk: schrijvers en letters

HP/De Tijd Expo geeft jonge kunstenaars een podium om hun werk te tonen. Waarom? Omdat er veel moois wordt gemaakt én om uw ogen te verwennen. Deze week: Anne Stolwijk.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Anne Stolwijk (Doetinchem, 1989) studeerde in 2008 een jaar grafisch ontwerpen aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Sinds 2011 werkt ze als autonoom kunstenaar. Op dit moment maakt ze zowel vrij werk als commerciële opdrachten. Voor HP/De Tijd maakte Anne de afgelopen maanden tien schrijversportretten, die vanaf 2 april 2014 worden tentoongesteld op de derde etage van de Openbare Bibliotheek Amsterdam.

Over haar werk
“Vervallen gebouwen oefenen een grote aantrekkingskracht op me uit. Ik hou van vergankelijkheid, van verscheurdheid, het gevoel van vervlogen tijden. Krantenpapier is daarom ook het perfecte materiaal om hier uitdrukking aan te geven. Het is een teer materiaal dat werkt met de tijd en de omgeving; het beeld staat nooit stil, het verval duurt voort. De beeldtaal van mijn werken wordt hierdoor versterkt. Het gebruik van krantenpapier maakt de gebouwen fragiel en geeft een emotionele lading aan het werk.

“Mijn werk is heel perfectionistisch. Sommige delen in mijn collagewerk zijn tot in detail uitgewerkt, op andere momenten laat ik het ook los en is er ruimte voor toeval. Daardoor ontstaat er een zekere gelaagdheid in mijn werk. Letterlijk, door de opbouw in lagen, maar ook figuurlijk, in mijn streven naar diepgang en een diepere betekenis. Wat betreft de portretten: ik probeer uit een dood materiaal (krantenpapier) iets ‘levends’ te maken. De ogen zijn hierbij van groot belang: pas als die spreken krijgt het portret een ziel.”

Meer werk van Anne Stolwijk vindt u hier.

As5
Geen titel
As2
Fade
AS4
Anne Stolwijk voor haar werk ‘Glass Rain’
AS3
Glass Rain
As1
Geen titel
As6
Stairs
As10
Kees ‘t Hart
AS9
Elvis Peeters
As8
A.L. Snijders
As7
Herman Brusselmans

 

Ben je een jonge kunstenaar (student of pas afgestudeerd) en heb je tien kunstwerken die je in Expo wilt tonen? Neem contact met ons op.

——
  Download deze gratis app om ons maandblad op uw tablet te lezen
  Volg HP/ De Tijd en Nick Muller 
  
Volg HP/ De Tijd op Facebook