Spring naar de content

From Russia With Love: genant, bij elkaar gejat & stiekem hilarisch

Tv-producent Ewout Genemans zal gedacht hebben: als ik maar vaak genoeg roep dat Odessa in Rusland ligt, zal Poetin het toch wel een keer horen?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

En verdomd: tijdens de eerste uitzendingen van RTL-datingshow From Russia With Love rukte het Russische leger steeds verder op. De Krim is nu al van de Russen, de annexatie van Odessa is volgens sommige analisten nabij.

RussischeOdessaDit geografisch ‘foutje-omdat-From-Russia-With-Love-nou-eenmaal-beter-bekt-dan-From-Ukraine-With-Love’ kunnen we Genemans nog vergeven, maar het zet toch aan het denken: hoe veel is er bij elkaar verzonnen omdat het nou eenmaal leuker is om naar te kijken?

Voor de mensen die datingshow From Russia With Love (nog) niet gezien hebben: in deze docusoap volgt Genemans Nederlandse mannen die in Oekraïne de vrouw van hun leven hopen te vinden. Een boel gestuntel is het gevolg.

Geënsceneerd gestuntel. Want moeder geeft haar zoon toevallig net condooms als de camera’s erbij zijn, één van de mannen heeft op weg naar de Oost-Europese vleeskeuring een sticker van De Keurslager op zijn koffer, en wie vertelde boerenpummels Gerben en Jeroen dat ze zich het best bij een trits importbruidjes konden introduceren met een mop over cumshots?

Voor het ergste staaltje jatwerk gaan we terug naar begin jaren zestig. De Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Joseph Luns is in gesprek met John F. Kennedy. Of hij ook hobby’s heeft, vraagt Kennedy. “I fok horses,” antwoordt Luns. Waarop Kennedy verbaasd vraagt: “Pardon?” Luns: “Yes, paarden!”

Fast forward naar 2014:

Onbedoeld hilarisch is het volgende fragment. Is Elmera geïnteresseerd in seks voor het huwelijk, liefst met ‘Christiaan38jaar’, zoals hij zichzelf steeds voorstelt? Het antwoord is nee. Elmera wil geen seks voor of tijdens het huwelijk met Christiaan, maar alleen erna.

Verder zit er – dat moeten we Ewout meegeven – heel veel bedoeld hilarische fragmenten in de serie. Zoals daar zijn: het keer op keer in beeld brengen hoe dikzak René (46) in en uit bad stapt…

…het ‘intieme toiletrollenspel’ van Nils en…

…een favorietje van ons: Olya ontdekt hoe ze de komende jaren wordt rond gecommandeerd.

From Russia With Love is elke maandag te zien op RTL5 vanaf 20.30 uur.