Spring naar de content

Oscar Hammerstein: “Berlijn heeft een bruisend gay life”

Het derde nummer van HP/De Tijd ligt in de winkels en heeft als thema reizen. Wij vroegen vijf bekende Nederlanders naar hun favoriete stedentrip en de herinneringen die ze er aan overhielden. Advocaat Oscar Hammerstein over zijn Berlijn.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

“Berlijn heeft alles wat een mens zich wenst: het is makkelijk bereikbaar, het culturele leven is er top, en je kunt er heelijk eten. De mensen zijn er vriendelijk en het is omgeven door bossen. De stad is ook nog eens hartstikke betaalbaar: het leven is er een stuk goedkoper dan in Nederland. Berlijn heeft bovendien een bruisend gay life. Ik heb misschien niet echt meer de leeftijd om me in nachtclubs te vertonen, maar als ik er toch heen wil, dan ga ik gewoon en kan ik dansen wat ik wil. In Berlijn kijkt niemand ergens vreemd van op.”

“Ik verlaat Berlijn nooit zonder een curryworst te hebben gegeten: fantastisch lekker met een groot glas bier erbij. Voor mijn boekpresentatie heb ik vijfhonderd worsten besteld bij mijn favoriete Berlijnse slager. Zijn naam blíjft geheim.”

“Je zou de de Kurfürstendamm gerust kunnen overslaan, maar je moet daar toch in ieder geval eens in je leven geweest zijn. Waar ik overigens niet voor in de rij zou gaan staan is voor de Reichstag. Van buiten is het gebouw toch nog veel mooier.”

oscarhammerstein

Oscar Hammerstein is advocaat. In januari verscheen zijn autobiografie Ik heb de tijd, over zijn hiv-besmetting, over een witwasbeschuldiging en over de moord op zijn vriend Pim Fortuyn.

Lees het complete interview met Oscar Hammerstein, en met vier andere bekende gezichten, in het magazine van HP/De Tijd. Bekijk hier de overige onderwerpen, of sluit hier een voordelig (proef)abonnement af.