Spring naar de content

Jessica Durlacher: ‘Het nachtleven van Tel Aviv is fenomenaal’

Het derde nummer van HP/De Tijd ligt in de winkels en is gewijd aan het thema reizen. Wij vroegen vijf bekende Nederlanders naar hun favoriete stedentrip en de herinneringen die ze er aan overhielden. Schrijfster Jessica Durlacher over haar Tel Aviv.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Eva Bosgraaf

“Normaal gesproken zou ik zeggen dat Los Angeles mijn favoriete stad is. Daar heb ik namelijk lang gewoond. Maar toevallig ben ik laatst een week naar Tel Aviv geweest, en dat was zó fijn… op dit moment is dat mijn lievelingsstad. Grappig genoeg is Tel Aviv een soort kleine versie van Los Angeles, de stad heeft iets heel Amerikaans. Het is er ook heel gerieflijk en overzichtelijk, een beetje zoals Amsterdam. Je verplaatst je er op de fiets; dat voelt heel vertrouwd. Het weer in Tel Aviv is heerlijk en de stad ligt aan zee: het strand is dus nooit ver weg.”

“Ik was in 1991 voor het eerst in Tel Aviv. Ik was net samen met Leon, en we zagen elkaar daar voor het eerst in vakantiemodus. We dronken vaak ‘s ochtends koffie in een jiddisch tentje aan Dizengoff Street, een vrij grote straat. Het was een ontroerende omgeving, waar oude mensen die nog aan de oorlog ontkomen waren samenkwamen om koffie te drinken en jiddisch te praten. Troostend, vond ik dat.”

“Het nachtleven van Tel Aviv staat erom bekend fenomenaal te zijn. Ik vind dat een teken van een enorme vitaliteit. In de clubs van Tel Aviv wordt elke dag gefeest alsof het de laatste dag op de wereld is, en dat heeft natuurlijk iets heel moois.”

jessicadurlacher

Jessica Durlacher is schrijfster. In 2011 won ze de Opzij Literatuurprijs voor haar meest recente roman, De held. Met haar man, Leon de Winter, schreef ze het script voor de theatervoorstelling ANNE, over het leven van Anne Frank, die in mei in première gaat.

Lees het complete interview met Jessica Durlacher, en met vier andere bekende gezichten, in het magazine van HP/De Tijd. Bekijk hier de overige onderwerpen, of sluit hier een voordelig (proef)abonnement af.