Spring naar de content

Zo wordt u een groot kunstenaar

Wat is het grootste verschil tussen u en de beroemdste denkers, componisten en kunstenaars die we ooit gekend hebben? 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Lisa Bouyeure

Ten eerste bent u hoogstwaarschijnlijk geen beroemd denker, componist of kunstenaar. (Mocht u dat wel zijn: gefeliciteerd, u mag door naar het volgende artikel.) Ook drinkt u vermoedelijk geen vijftig kopjes zwarte koffie per dag, ontbijt u niet met thee en twee rauwe eieren, neemt u geen dagelijks ijsbad op het dak en wandelt u na de lunch niet in een rap tempo door Wenen.

Dagelijkse rituelen
Mason Currey schreef een boek over de dagelijkse rituelen van honderden beroemdheden, getiteld Daily RitualsInfo We Trust zette een aantal van de daarin beschreven dagbestedingen om in infographics.

Schermafbeelding 2014-04-03 om 14.13.42

Cafeïne en coiffure
De vijftig kopjes koffie bijvoorbeeld werden dagelijks genuttigd door Honoré de Balzac, die gek genoeg nog eenenvijftig jaar oud werd. Ludwig van Beethoven was minder scheutig met hoeveelheden cafeïne maar gebruikte zestig koffiebonen per kopje, soms tot op de boon precies geteld.

Sigmund Freud trimde dagelijks zijn baard en liep na de lunch standaard met een geweldige snelheid over de Weense Ringstraße. Maar de capo di tutti capi van de frisse coiffure was ongetwijfeld Victor Hugo, die dagelijks na een ijsbad op zijn dak en een workout op het strand naar de kapper ging.

Oorzaak of gevolg?
Of deze ritualen de oorzaak of het gevolg waren van de buitengewone begaafdheid van de heren (en een enkele vrouw) is niet met zekerheid te zeggen. Mocht u desondanks de proef op de som willen nemen: na vijftig eenheden troost schrijft u misschien geen tweede La Comédie humaine, maar verandert u ongetwijfeld wel in een menselijke komedie. En dat is ook wat waard.

Schermafbeelding 2014-04-03 om 14.22.55 Schermafbeelding 2014-04-03 om 14.22.25 Schermafbeelding 2014-04-03 om 14.22.00

Schermafbeelding 2014-04-03 om 14.12.33 Schermafbeelding 2014-04-03 om 14.12.01

Alle infographics zijn hier te bekijken