Spring naar de content

Zien: Samsung steekt de draak met Apple

Apple en Samsung maken allebei heel redelijke tablets en smartphones. Maar terwijl de notoire Apple-adepten en Steve Jobs-discipelen in tentjes voor de deur van de Apple Store liggen te wachten op de nieuwste iPhone, iMac of iPod, timmert ook Samsung aan de weg met grote mediacampagnes en is het uitgegroeid tot de grote tegenstrever.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Paul Geraedts

De twee elektronicagrootmachten hebben elkaar de oorlog verklaard en die wordt allereerst uitgevochten in de rechtszaal. Er zijn al vele rechtszaken geweest, en ook nu beticht Apple Samsung ervan patenten van Apple te hebben gebruikt in haar telefoons en tablets. Dit is volgens het advocatenteam van Samsung ‘zwaar overdreven’, en de claim van 2,2 miljard dollar (40 dollar per verkocht toestel) is dan ook ongegrond, aldus Samsung. In 2012 werd Samsung al eens veroordeeld wegens het schenden van patentrecht, toen kwam het tot een boete van 945 miljoen dollar.

Maar ook buiten de gerechtelijke macht om wordt er over en weer met modder gegooid. De beste voorbeelden daarvan zijn de reclamefilmpjes waarin Samsung de draak steekt met de tablets van Apple, die volgens Samsung minder pixels en minder functies hebben dan die van hun grote concurrent. Het is de vraag hoe Apple op deze reclames gaat reageren. Wordt vervolgd dus.